Instagram Reels'de artık reklam görüntülenecek - Haberler - indir.com

Instagram Reels'de artık reklam görüntülenecek

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-18 10:30:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Pek çok alanda kullanıcılarının karşısına reklamlar çıkaran Instagram, artık Reels içeriklerini de reklamlarla donatacak.

Sosyal medya şirketleri için reklamlar büyük bir gelir kapısı olmuş durumda. Artık neredeyse her platformda karşımıza çıkan reklamlar yavaşça uygulamaların her alanına yayılmaya başladı. Bunun örneklerinden biri de kuşkusuz ki Instagram. Dünyanın en popüler sosyal medya uygulaması olan Instagram, artık tüm içeriklerinde reklamlar sunmaya başlıyor. Gönderilerden hikayelere kadar platformda pek çok reklamla karşılaşan kullanıcılar artık Reels'de gezinirken de reklamlarla karşılaşacaklar.

Instagram isteğe göre beğenileri göstermeyi başlattıInstagram isteğe göre beğenileri göstermeyi başlattı

Instagram Reels'e reklam geliyor

Instagram reklamları daha önce Story geçişlerinde ve IGTV‘de sıklıkla kullansa da henüz Reels’de reklamlar yoktu. Ancak bu artık değişiyor. Reels reklamları, Story reklamlarına benziyor. Kullanıcılar reklamların kimler tarafından verildiğini alt tarafta görebilecekler.

Reels reklamları, tam ekran, döngüsel olarak kullanıcıların karşısına çıkacak ve 30 saniye uzunluğunda olan diğer Reels klipleri gibi görünecek. Reklamlar Story’lerde olduğu gibi Reels klipleri aralarında gezinirken karşınıza çıkacak. Reklamların alt kısımda sponsorun adı ve küçük bir “Sponsorlu” etiketini görerek normal kliplerden ayırt edebileceksiniz. Instagram Reels reklamlarını Nisan ayında Avustralya, Brezilya, Almanya ve Hindistan‘da test etmeye başlamıştı. Bunun yanı sıra Facebook Oculus Quest uygulamalarına reklam getireceğini açıklamıştı. Tüm bu hamleler ilerleyen günlerde şirketin sosyal medya uygulamalarından elde ettiği karı büyük ölçüde arttıracak.

Instagram'da arama geçmişi otomatik olarak siliniyor mu?

Reels özelliği geçtiğimiz senenin Ağustos ayında kullanıma sunulmuştu. Şirket henüz yeni reklam formatının bu özelliğe nasıl entegre edileceğine dair ayrıntıları paylaşmadı. Ancak şirketin bu adımı TikTok reklam gelirlerini göz önünde tutarak attığı düşünülüyor. Geçtiğimiz günlerde Bloomberg’de yayımlanan bir habere göre TikTok'un reklam kazancı son dönemlerde epey artmış durumda. Platform şu an dünya çapında o kadar popüler bir kullanım alanına sahip ki bir günlük reklam için 2 milyon dolara kadar para istediği belirtiliyor. Instagram'da görünşe göre bu alanda reklam gelirlerini arttırmayı hedefliyor. Platformun hali hazırdaki reklam verme potansiyeli ve kullanıcı sayısı düşünüldüğünde Instagram'ın TikTok'a göre Reels reklamlarından daha fazla yararlanması bekleniyor. Tabi bu noktada Instagram'ın arkasında Facebook'un bulunduğunu da unutmamak gerek. Instagram Reels reklamları bugün itibariyle tüm dünyada aktif edilecek ancak eeklamların gelme süresi bölgelere göre değişecektir.


Instagram'dan algoritma açıklaması       Instagram'dan algoritma açıklaması       

PAYLAŞ