Popüler sosyal medya platformu olan Instagram’ın sahip olduğu yeni özelliklerden birisi olan Reels için yenilikler gelmeye devam ediyor. Şirketin Reels özelliği üzerinde yeni bir çalışmanın devam ettiği ortaya çıktı. Bundan böyle Reels videolarına kullanıcılar arkadaşlarını etiketleyebilecekler. Uygulama araştırmacısı olan Alessandro Paluzzi tarafından sosyal medya hesabı üzerinden yeni bir görsel paylaşıldı. Paylaşılan görsele göre popüler video paylaşım servisi olan TikTok’un rakibi olarak görülen Instagram Reels platformu gözüküyor. Görününe göre ise Instagram, söz konusu video paylaşım hizmeti olan Reels için ekleyeceği yeni bir özellik üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Paylaşılan görselden anlaşılacağı üzere artık Instagram Reels videolarına kullanıcılar etiketlenebilecek.

Instagram Reels için yeni bir özellik geliyor

2 1 15

Twitter görseli üzerinde paylaşılan içeriğe göre Reels videosu çeken bir kişi, söz konusu videoyu profilinde yer alan Reels sekmesine ek olarak akış kısmında da paylaşabilecek. Diğer yandan akış seçeneğinin hemen altında ise kişi etiketleme seçeneği yer alacak. Kişileri etiketleme özelliği, kullanıcıların çekmiş oldukları kişiyi yada o videoyu paylaşmak istedikleri kişiye yönelik etiketlemelerini sağlayacak. Söz konusu etketleme özelliğini çeşitli uygulamalarda görmüştük. Şimdi ise Instagram’da Reels için geldiğini görüyoruz.

Sosyal medya yorumcu ve danışmanı olan Matt Navarra’ya göre ise Instagram, rakibi olan TikTok ile yarışabilemek adına yeni özelliklerini platforma dahil etmeye devam ediyor. Takipçilerin ise gelecek olan yeni özellikler için oldukça heyecanlı olduğunu belirtiyor. Paylaşılan görseldeki kişileri etiketleme özelliğinin kullanıcılara sunulup sunulmayacağı ise henüz bilinmiyor. Ancak gerekli testlerin gerçekleşmesi sonrasında ilk olarak beta kullanıcılara daha sonra ise güncelleme ile tüm Instagram kullanıcılarına sunulması bekleniyor. Bakalım Instagram Reels için gelecek olan etiketleme özelliği kullanıcılar tarafından ne derece beğenilecek göreceğiz. iOS ve Android için yakın zamanda yayınlanması bekleniyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir