Instagram Reels videoları artık daha uzun! - Haberler - indir.com

Instagram Reels videoları artık daha uzun!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-29 11:00:13
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Intagram'ın en çok kullanılan özelliklerinden Reels, TikTok benzeri bir özellik olmasıyla ünlendi. Yapılan yenilikler ile beraber Instagram Reels özelliğinin içerik süre limiti daha da uzun oldu. 

Instagram Reels, TikTok benzeri bir özellik olarak kullanıcıların beğenisine sunuldu. TikTok'un başarısının ardından popüler olmayı başaran bu özellik için bugün yeni bir güncelleme yapıldı. Kısa bir süre önce TikTok, içeriklerine getirdiği süre limitinde değişikliğe gitmişti. İlk olarak 15 saniye ile başlayan TikTok videoları 1 dakikaya kadar uzatılmıştı. Ardından ise bu video limiti 3 dakikaya kadar uzatıldı. Elde edilen bilgilere göre Instagram'da TikTok'un adımlarını takip ediyor. Instagram için 30 saniye ile sınırlı olan Reels özelliği iki katına kadar uzatıldı. Söz konusu bu içerikler iki katına kadar çıkarıldı. İçerikler artın bir dakika kadar uzun şekilde olabilecek. 

Instagram Reels üzerinden alışveriş özelliğini kullanıma sunduInstagram Reels üzerinden alışveriş özelliğini kullanıma sundu

Instagram Reels süresi iki katına çıktı

Dünyanın en popüler platformlarından Instagram'ın önemli özelliklerinden Reels'in sunulmasının ardından neredeyse 1 yıl geçti. TikTok'un daha uzun şekilde video formatına geçmesinin sebebi ise platformda yemek pişirme, hikaye anlatımı gibi video formatlarının yapılabilir olmasıdır. TikTok platformlarının adeta kimliği haline gelen bu kısa video formatı değiştiğinde kullanıcılar pek de bu durumu sevmemişti ancak kısa süre içerisinde yeni formlar kabul edildi. 

Reels ve Tiktok rekabet içerisinde olsa da Instagram, Tiktok'un oldukça gerisinde kalıyor. Instagram’ın lideri Adam Mosseri Ocak ayında “TikTok’un önde olduğu konusunda dürüst olmak zorundayız” dedi. Tiktok platformunda bir Reels videosu ile karşılaşmanın bile bir başarı olduğu da belirtildi. TikTok platformunun video formatını üç dakikaya çekmesi göz önünde bulundurulduğunda Reels tarafında da benzer bir aksiyon söz konusu olabilir. Instagram Reels özelliği üzerinde yapılan bu yenilik ile beraber kullanıcılar daha uzun Reels videoları hazırlayabilecek. 


WhatsApp, Instagram Reels videolarını direkt oynatabilecekWhatsApp, Instagram Reels videolarını direkt oynatabilecek
Instagram Reels'da artık reklam gösterilecekInstagram Reels'da artık reklam gösterilecek
Instagram Reels'de artık reklam görüntülenecekInstagram Reels'de artık reklam görüntülenecek

PAYLAŞ