Instagram Reels üzerinden alışveriş özelliğini kullanıma sundu - Haberler - indir.com

Instagram Reels üzerinden alışveriş özelliğini kullanıma sundu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-11 11:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Popüler sosyal medya platformu Instagram’ın yeni alışveriş özelliği artık Reels videoları için bugün itibariyle aktif oldu. Instagram tarafından gerçekleştirilen açıklamaya göre kullanıcılar, artık Reels içindeki ürünler hakkında alışveriş özelliği sayesinde daha fazla bilgi sahibi olup kaydedip bu ürünleri satın alabilecekler. Dünyanın en popüler sosyal medya uygulaması Instagram, sadece fotoğraf ve video paylaşımı değil hanesinde birçok özellik barındırmaya başladı. Bunlardan birisi de alışveriş özelliği oldu.Bir süredir genel yapısını geliştirmeye devam eden platform, söz konusu bu alışveriş özelliğini de geliştirmeye devam ediyor. Online alışverişin sosyal medyadan gerçekleşmeye başladığı şu dönemlerde alışveriş özelliğini Reels tarafına getirdi.

Instagram Reels ise piyasadaki TikTok uygulamasına rakip olarak kullanıcıların çeşitli efekt ve sesler ile video paylaşımları yapmasına olanak sağlıyor.

Instagram yeni özellikleri test ediyorInstagram yeni özellikleri test ediyor

Instagram Reels’e alışveriş özelliği geldi

Yapılan açıklamalara göre dünya genelindeki tüm kullanıcıların artık Reels üzerinden alışveriş yapabilecekleri belirtildi. Bu açıklama sonrasında sektörün önde gelen isimleri ise paylaşmış oldukları Reels videolar ile ürün tanıtımı gerçekleştirmeye ve kullanıcı çekmeye başladılar. Instagram bu hamleleri ile e-ticaret platformu olma yolunda ilerliyor diyebiliriz.

Gelen bilgilere göre kullanıcılar artık Reels videolar içinde yer alan ürünler ile alakalı detaylı bilgiler alabilecekler. O ürünleri isterlerse satın alabilecek veya kaydedebilecekler. Bu yeni özellik sayede ise kullanıcılar bolca vakit geçirdikleri Instagram üzerinden online alışverişler gerçekleştirebilecekler. Özellikle bu özelliğin online alışveriş tutkunları için oldukça beğenilmesi bekleniyor. Ayrıca Instagram, 2020 yılı için alışveriş trendlerini de yayınladı. Araştırmalar a göre kullanıcılar, nostaljik ürünlere, güzellik ürünlerine ve kişisel bakım ürünlerine daha fazla ilgi gösterdiler. Diğer yandan kullanıcıların sürdürülebilir olan markalar için de önem verdiklerini ve toplumsal sorumluluğa sahip olan satıcıları destekleme amaçlarının olduğunu belirtiyor.


Instagram DM için yeni bir özellik yayımladıInstagram DM için yeni bir özellik yayımladı
Instagram canlı yayınları üç konuğa kadar destekleyecekInstagram canlı yayınları üç konuğa kadar destekleyecek

PAYLAŞ