Instagram profil sayfasına yeni bir özellik geldi - Haberler - indir.com

Instagram profil sayfasına yeni bir özellik geldi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-12 17:31:01
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Her geçen gün daha fazla kullanıcıyı platformuna çeken Instagram, platformuna yeni özellikler dahil etmeye devam ediyor. Şimdi ise şirket kullanıcıların profillerine kendilerini tarif eden zamirler özelliğini platforma dahil etti. Şuan için sınırlı sayıda ülkede kullanıma sunulduğundan ötürü bu yeniliğin detaylı bir şekilde test edilmesi mümkün olmuyor. Dünyanın en popüler sosyal medya platformu olan Instagram, kullanıcılar arasında en popüler uygulamalardan birisi diyebiliriz. Bu uygulamaya yeni özellikler dahil etmeye devam eden şirket, söz konusu yeni özelliği ile beraber kullanıcılar cinsiyetlerini direkt bir şekilde profillerine dahil edebilecekler.

Bu zamana kadar Instagram, profil sayfası için kullanıcılardan sadece isim, kullanıcı adı, biyografi, web sitesi gibi sınırlı bilgiler soruyordu. Şimdi ise bu bilgilere cinsiyet de dahil etti. Birçok kullanıcının böyle bir zorunluk olmadığı halde cinsiyetlerini ilan eden bilgiler paylaştığını gören Instagram, bu durumda doğrudan profil bilgilerini sayfalarına eklemeye imkan tanıyacak.

Instagram keşfeti nasıl sıfırlanır?Instagram keşfeti nasıl sıfırlanır?

Instagram Zamirler özelliği geliyor

Instagram bu yeni özelliği Zamirler olarak adlandırıyor ve kullanıcıların kendilerini tarif eden zamirler eklemesine imkan tanıyacak. Instagram bu bölüme herhangi bir kelime eklenmesini yasaklarken, şuan için belli zamirlere izin veriliyor.

  • Profil sayfasına erişin.
  • Profili Düzenle butonuna girin.
  • Zamirler bölümüne dokunun.
  • İstediğiniz zamirleri ekleyin.
  • Sadece takipçilere göstermek istemediğinizi seçin.

Belirlemiş olduğunuz zamirler, Instagram profilinizde isminizin hemen altında soluk bir renk ile yer alacak. Bu zamirleri açık olarak yayınlamak istemezseniz, “Yalnızca Takipçilere Göster” seçeneği de bulunuyor. Instagram söz konusu bu özelliği duyurduğunda Twitter üzerinden henüz birkaç ülkede olduğunu ve yakın zamanda yayınlanacağını belirtiyor.


Instagram Hikayeler'e altyazı çıkartmaları geliyorInstagram Hikayeler'e altyazı çıkartmaları geliyor
EGM, Güvenli Instagram kullanımı için uyardıEGM, Güvenli Instagram kullanımı için uyardı

PAYLAŞ