Instagram popüler bir özelliğin fişini çekiyor - Haberler - indir.com

Instagram popüler bir özelliğin fişini çekiyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-28 09:15:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en popüler sosyal medya uygulaması Instagram bugün aldığı kararla kullanıcılarını epey üzeceğe benziyor. Platform yukarı kaydır özelliği için tartışma yaratacak bir karar alarak özelliğin fişini çekeceğini açıkladı.

Dünyanın en popüler uygulamalarından biri olan Instagram 2016 senesinde Snapchat hikayelerini kendi platformuna uygulamış ve büyük bir başarıya imza atmıştı. “Yukarı kaydır” özelliğiyle birlikte de kullanıcılarına harici bağlantı ekleme imkanı sunuyordu. Özellikle sponsorlu içerikler üreten şirketler, ünlüler ve fenomenler için oldukça faydalı olan bu özellik aynı zamanda kullanıcıları farklı web sitelerine de yönlendirebiliyordu.

Instagram 16 yaşından küçük kullanıcıların hesaplarını koruma altına alacakInstagram 16 yaşından küçük kullanıcıların hesaplarını koruma altına alacak

Instagram'a yeni engelleme seçenekleri geldi

Bu özellikle ilgili yeni ve tartışmalı bir karara imza atan Instagram, popüler özelliği kısa bir süre sonra tamamen kaldırılacağını açıkladı. Ancak şirket bu sistem yerine başka bir özellik yayımlayacağını da duyurdu. Bugün itibariyle Instagram’ı açan pek çok kullanıcı ana sayfanın üst kısmına yerleştirilen o uyarıyla karşılaştı. Sosyal medya platformu, yukarı kaydır özelliğini 30 Ağustos 2021 tarihinden itibaren kaldıracağını açıklarken hikayeye link ekleme mantığından tamamen vazgeçmeyeceğini de açıkladı. Şirketin bu alandaki yeni özelliği Bağlantı Çıkartması adı verilen bir sistem olacak. Bu özellikle birlikte kullanıcılar story kısmına link eklemek için çıkartmalardan faydalanabilecekler.

Peki bağlantı çıkartması özelliği nasıl kullanılacak? Öncelikle çıkartmanın bağlantı adresine yönlendirmesi için paylaşırken bağlantı vermesini istediğiniz internet adresini (URL) ilgili kısma eklemeniz gerek. Bu noktada sizi takip edenlerin neyle karşılaşacağını anlamak için bağlantının altındaki Önizlemeyi Gör seçeneğini de kullanabileceksiniz ve hikayenizi görüntüleyebilen her kullanıcı çıkartmaya dokunup bağlantıyı açabilecek.

Bağlantı Çıkartması kimlere açık olacak?

Bildiğiniz gibi platformun en popüler özellikleri arasında olan yukarı kaydır özelliğini yalnızca 10 bin üzeri takipçisi olan ya da mavi tik almış Instagram kullanıcıları kullanabiliyordu. Bağlantı Çıkartması özelliği hakkında henüz detaylar belli olmasa da şirketin yeni özellik için de aynı sistemin devam ettirmesi ihtimaller arasında. Instagram sadece söz konusu gereksinimleri karşılayanlar kullanıcılarına ekran görüntüsündeki uyarıyı yaparken 10 binden düşük takipçisi olan ve mavi tiki bulunmayan hesaplara herhangi bir bilgilendirme göndermemekle birlikte Bağlantı Çıkartması özelliğini de şimdiden hayata geçirdi. 30 Ağustos'a kadar kullanıcılar her iki özelliği de kullanabilecekler.

 


Instagram kullanıcıları bu yönteme dikkat! Hesabınız çalınabilirInstagram kullanıcıları bu yönteme dikkat! Hesabınız çalınabilir

PAYLAŞ