Instagram paylaşıma link ekleme sistemi ücretli hale gelebilir - Haberler - indir.com

Instagram paylaşıma link ekleme sistemi ücretli hale gelebilir

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-14 16:15:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

Instagram ekibinin paylaşıma link ekleme sistemi için bir patent aldığı gün yüzüne çıktı. Facebook'un 2016 yılında almayı başardığı bu patent artık Instagram için de kullanılabiliyor. 

Söz konusu yeni sistemin henüz yapım aşamasında olduğu söylendi. Bu projenin hayata geçirilip geçirilmeyeceği belli değil. Facebook'un kurucusu olan Mark Zuckerberg ilgili patent hakkında henüz herhangi bir açıklama yapmadı. 

Twitter otomatik alt yazı desteği sunmaya hazırlanıyorTwitter otomatik alt yazı desteği sunmaya hazırlanıyor

Instagram paylaşıma link ekleme sistemi değişebilir

Alınan patentte kullanıcılar tarafından yapılan paylaşımlara eklenmek istenen bağlantı adresleri için ücret talep edileceği yazıyor. Instagram kullanıcıların kendi paylaşımlarına link eklemesine izin veriyor fakat diğer kullanıcılar bu linklere tıklayamıyor. 

Bu sistem hayata geçirildiği zaman kendi paylaşımına eklediği linkin diğer kullanıcılar tarafından tıklanabilir olmasını isteyen kullanıcılar 2 Dolar ödemek zorunda olacak. Birçok kişi reklamını yapmak istediği sitenin adresini biyografi kısmına ekliyor. 

Facebook'a ait olan bu yeni sistemin tercih edilip edilmeyeceği ise birçok kişi tarafından tartışılıyor. Bir sosyal medya platformunun bir başka sosyal medya platformunda bulunan özellikten esinlenip bunu kendisine uyarlaması yadırganmıyor.

Fotoğrafların açıklamalarına eklenen bağlantı adreslerine tıklanmaması birçok kullanıcı tarafından hoş karşılanmıyor. Bunun dışında son günlerde herhangi bir kuralı ihlal etmeyen hesapların bile sebepsiz yere kapattırılması da kullanıcıları tedirgin eden unsurlar arasında yer alıyor.


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ