Instagram Nedir ve Instagram nasıl kullanılır? - Haberler - indir.com

Instagram Nedir ve Instagram nasıl kullanılır?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-05 17:15:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Son dönemlerin en popüler sosyal medya platformlarından biri olan Instagram hakkında merak edilen detaylar…

Son dönemlerde insanların vaktinin büyük bir kısmını sosyal medya platformlarına ayırdığı biliniyor. Bu platformlar arasından bazıları diğerlerine göre daha fazla ilgi görüyor. Bunlardan bir tanesi, son zamanlarda en popüler ve ilgi gören platform olarak niteleyebileceğimiz Instagram. Instagram ne kadar popüler ve bilinen bir sosyal medya platformu olsa da henüz uygulama hakkında tam anlamıyla bilgi sahibi olmayan kişiler bulunuyor. Bu haberle birlikte, Instagram hakkında bilinmeyen ve merak edilen detaylara, platformu özellikle henüz kullanmaya başlayanlar için açıklık getireceğiz.

Instagram nedir?

Instagram ilk etapta yalnızca bir fotoğraf paylaşma uygulaması olarak kullanıcılarının karşısına geçti. Mike Krieger ve Kevin Systrom iki girişmci tarafından kurulan platform, daha sonra Facebook tarafından satın alındı. 2012 yılımda Facebook, 1 milyar dolara Instagram’ı satın aldı. Instagram, özellikle sosyal medya devi Facebook tarafından alındıktan sonra, daha geniş özelliklerle kullanıcılarının karşısına geçti. Şimdilerde Instagram’a baktığımızda, hem fotoğraf paylaşabilen hem video paylaşabilen, hem de reklam yapabilmek için en uygun platformlardan biri haline gelmiş durumda. Instagram, kısa bir süre önce, Youtube’a rakip olarak kullanıcılarının uzun soluklu videolar paylaşmasına da olanak tanıdı ve IGTV özelliğini sundu. Böylece, Instagram kullanıcıları, tıpkı Youtube’da olduğu Instagram üzerinden kendi kanallarını açıp, yayınlarını yapabiliyorlar.

Instagram hem Android hem de iOS cihazlar ile uyumlu ve platform üzerinde paylaştığınız fotoğraf ve videolarınızı, Facebook, Twitter, Tumblr ve Foursquare gibi diğer sosyal platfomlarda da senkronize ederek paylaşabiliyorsunuz. Instagram’ın kullanıcı sayısı güncel olarak  milyara ulaşmış durumda.

Instagram ne işe yarar?

Bir fotoğraf paylaşma uygulaması olan Instagram, Ekim 2010’da kullanıcılara sunuldu. Şimdilerde çok daha fazla özellikle tüm ilgiyi üzerine toplayan platform üzerinden fotoğraf çekip, paylaşmadan telefonunuza kaydedebilirsiniz. Böylece Instagram’ın kendisine özel –örneğin boomerang gibi- efektlerinden de yararlanabilirsiniz. Instagram’ın halihazırda fotoğraflarınıza uygulamak için sunduğu filtreler şöyle; Nashville, Amaro, Inkwell, Mayfair, Rise, Hefe,Valencia, Hudson, X-Pro II, Willow, Walden, Lo-fi, Earlybird, Sutro, Sierra, Toaster, Brannan, 1977, Kelvin. Platform üzerinde bunların dışında da pek çok efekt vardır.

Platfromun esas popülerliği, Facebook tarafından satın alındıktan sonra başlamıştır. Kullanıcı sayısının günden güne artması, markaların da belli zamanlarda platform üzerinden kampanyalar yapmasını sağlamıştır. Arkadaşlarınızı bulabilmeniz açısından da oldukça iyi bir uygulama olan Instagram, size Instagram hesabı olan tanıdıklarınızı gösterir.

Instagram nasıl kullanılır?

Instagram hem App Store hem Google Play üzerinden ücretsiz olarak indirilebilir. Uygulamayı indirdikten sonra kendinize bir hesap açarak, Instagram kullanmaya ilk adımı atmış olursunuz. Hesabınıza istediğiniz zaman, internet olan her yerde cihazınızda yüklü olan fotoğraf ve videolardan yükleyebilirsiniz. Fakat fotoğraf yüklerken yeniden boyutlandırma yapmanız gerekir. Çünkü Instagram’daki tüm fotoğraflar karedir.

Fotoğrafınızı yüklemeden önce, filtre uygulayabilirsiniz, filtrenizi seçtikten sonra ileri tuşuna bastığınızda, başka bir platformda paylaşmak isteyip istemediğiniz ve fotoğrafınızın altına bir şeyler yazmayı isteyip istemediğiniz sorulur. Bu aşamaları da tamamladığınız takdirde, paylaş butonuna basarak, fotoğrafınızı hesabınıza gönderebilirsiniz.

 




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ