Instagram, Mağazalar için yeni bir özellik sundu - Haberler - indir.com

Instagram, Mağazalar için yeni bir özellik sundu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 23 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-25 13:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Dünyanın en fazla kullanıcı sayısına sahip olan sosyal medya platformlarından Instagram, yeni bir özelliğe daha sahip oluyor. Instagram'ın yeni özelliği Mağazalar ile ilgilidir.

Sürekli olarak kendini yenileyen Instagram, kullanıcılar için yeni bir özellik daha sunuyor. Geçtiğimiz yıl, Mağaza özelliğini entegre etmişti. Bu sayede ürün satıcıları, tüketicilere daha kolay bir şekilde ulaştırmayı başarmıştı. Aynı zamanda tüketiciler için de platform, iyi bir alışveriş platformu haline döndü. Fakat platformun yetkilileri yeni özellikler uygulama bünyesine sokmaya devam ediyor. Son olarak ise söz konusu bu sosyal medya platformu, mağaza sekmesine yönelik bir hamle yaptı. 

Instagram Siber Zorbalık İçin Yeni Önlemler Almaya BaşladıInstagram Siber Zorbalık İçin Yeni Önlemler Almaya Başladı

Instagram, yeni özellik için testi aşamasını bitirdi

Platform, ABD’de bu ayın ilk günlerinde Mağaza sekmesinde yer alacak olan reklamları test etmeye başladı. Bu seçenek, sekmenin halihazırda bulunduğu ülkeler içerisinde 24 Ağustos Salı günü kullanıcıların beğenisine sunuluyor. Elde edilen bilgilere göre, yetkililer özelliğin test sonuçlarından memnun kaldı. Instagram’ın yeni özelliğinin detayları da netlik kazanmaya başladı. Reklamlar, Instagram Mağazası sekmesinin ana sayfasında kutucuklar olarak görünecek. Yani, aynı sekme içerisinde bir kutucuk şeklinde bulunacak. Yalnızca resmin sol alt köşesinde yer alan "sponsorlu" ifadesi de bulunacak. Bunların üzerine tıklamak, kullanıcıları ürün ile ilgili olarak bilgi almasını sağlayacak, ek görselleri görüntüleyebilecekleri ve markanın diğer tekliflerine de göz atabilecekleri bir ürün detay sayfasına sahip olacak. 

Bunun yanı sıra aynı zamanda, kullanıcılar bu ürünleri istek listelerine kaydedebilecekler. Aynı zamanda arkadaşlar ile de paylaşma özelliği bulunuyor. Instagram kullanıcıları bir seçenek menüsüne eklenen başlığa basılı tutarak Instagram Alışveriş’te reklamları gizleyeme veya şikayet etme hakkına da sahipler. Instagram, yeni özellik için testini Away, Boo Oh, Clarepaint, Deux ve Donni Davy gibi katılımcı markalar ile gerçekleştirdi. Away yetkilisi Hannah Gardner, konu ile ilgili olarak, "Tüketicinin zaten bir alışveriş zihniyetinde olduğu bir ortamda reklam yayınlayarak daha başarılı oldum. Mağaza sekmesi doğal olarak çekiyor. Bu zihniyetle tüketicinin karşısına ne kadar sık çıkarsam, yatırım getirisi potansiyelim o kadar iyi olur." dedi.

TechCrunch tarafından yapılan haberine göre, bu reklamlar açık artırma yöntemine bağlı olarak çalışacak. Aynı zamanda Mağazalar masaüstünde bulunmadığı için sadece mobil cihazlarda görünecek.


Instagram Reels videoları artık daha uzun!Instagram Reels videoları artık daha uzun!
Instagram 16 yaşından küçük kullanıcıların hesaplarını koruma altına alacakInstagram 16 yaşından küçük kullanıcıların hesaplarını koruma altına alacak
Instagram kullanıcıları bu yönteme dikkat! Hesabınız çalınabilirInstagram kullanıcıları bu yönteme dikkat! Hesabınız çalınabilir

PAYLAŞ