Instagram kullanıcıların bazı hareketlerini kısıtlamaya başladı - Haberler - indir.com

Instagram kullanıcıların bazı hareketlerini kısıtlamaya başladı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-02 14:30:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Sosyal Medya

Instagram topluluğumuzu korumak için bazı hareketleri kısıtlıyoruz sorunu özellikle son dönemlerde pek çok farklı kullanıcı tarafından alınan hataların başında geliyor. Bazı hareketlerde Instagram tarafından getirilen kısıtlama, yapılmak istenen pek çok farklı işlemin yapılmasını engellerken kullanıcılar mevcut sorunun bir hata mı yoksa yeni bir politika olduğunu mu da bilemiyor.

Instagram bazı hareketleri kısıtlıyoruz ne demek?

Instagram'da mevcut politikalar dahilinde uygulanmaya başlanan kısıtlama, işlemleriyle filtrelere takılan kullanıcılar için çeşitli yaptırımlar getiriliyor. Bu yaptırımlar dahilinde, kullanıcıların hesaplarını geçici bir süre kullanması engellenirken bazı hesaplar tamamen sosyal ağdan uzaklaştırılıyor ve kullanılamaz hale getiriyor. Bu bakımdan kullanıcılar hesaplarına uygulanan yaptırıma bağlı olarak kısıtlı bir şekilde uygulamayı kullanma ya da tamamen hesabın çevrim dışı kalması nedeniyle uygulamadan uzaklaşma durumunda kalabiliyor. Bu tür sorunların yaşanması, kullanıcıların Instagram politikalarına uygun olmayan davranışlarda bulunması neden oluyor. Bu davranışlar ise genel olarak şöyle;

Instagram akış tasarımını güncelliyorInstagram akış tasarımını güncelliyor
  • İnsanları rencide edecek ya da hakarete varan yorumların ve paylaşımlarının yapılması
  • İnançlara, kültürlere ya da kişilerin fiziki özelliklerini hedef alan açıklamalar
  • Aşırı şekilde bir hesabı ya da birden fazla hesabı çok kısa süreler içerisinde beğenmek

Instagram bazı hareketleri kısıtlıyoruz sorunu nasıl çözülür?

Instagram'da mevcut hatayı alan kullanıcıların özellikle belirli bir süre hesabının kısıtlanacağı belirtilmektedir. Bu tür durumlarda kullanıcıların sürenin dolmasını beklemekten başka bir şansı ya da çözümü bulunmamaktadır. Ancak özellikle süre dolmasına rağmen kısıtlamanın kalkmadığı durumda bazı kontroller sağlanabilir Özellikle hesabın askıda kalması gibi teknik sorunlar nedeniyle kısıtlama kalkmış olsa dahi uygulamadan kısıtlama olmaksızın yararlanmak mümkün olmayabilmektedir. Eğer bu tür sorunlar yaşıyorsunuz aşağıdaki önerileri uygulayabilirsiniz.

  • Öncelikle hesaptaki mevcut engellemenin kalkıp kalkmadığını kontrol etmek farklı bir telefon ya da cihaz üzerinden hesabınıza erişmeye çalışmalısınız.
  • IP adresi üzerinden yapılabilecek kısıtlamalar için modemin yeniden başlatılarak sistemin yeni bir IP alması sağlanmalıdır. Ardından kontroller yapılmalıdır.
  • Hesap türü değişiklikleri ile birlikte kullanıcıların mevcut hesaptaki tüm askıda kalma durumlarının ortadan kaldırılması mümkün olabilmektedir. Bu bakımdan işletme hesabı ile normal hesap arasında kısa süreli geçişler yaparak hesabı kontrol edebilirsiniz.
  • Şifre sıfırlaması yaparak tüm oturumları kapatabilir ve yeni bir oturum açarak kısıtlamanın kalkıp kalkmadığını inceleyebilirsiniz.

Tüm bunlara rağmen hesapta hala kısıtlama devam ediyorsa, yeni bir cezanın alındığı ya da sürenin uzatılmış olma ihtimali göz önünde bulundurulmalıdır. Bu bakımdan Instagram destek alanından konu ile ilgili destek talebinde bulunmanız, sorunun çözümünde etkili olabilmektedir.


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ