Instagram kullanıcıları bu yönteme dikkat! Hesabınız çalınabilir - Haberler - indir.com

Instagram kullanıcıları bu yönteme dikkat! Hesabınız çalınabilir

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-03 14:00:13
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

İnternet kullanımının artmasıyla birlikte dolandırıcılar da yeni yöntemler geliştirmeye devam ediyor.

Son dönemlerde Instagram hesaplarına gerçekleştirilen saldırılar epey artmış durumda. Dolandırıcılar kullanıcıları kandırarak hesaplarını ele geçirmeye devam ediyor. Birkaç yöntemin artık işe yaramamasıyla birlikte kullanıcıları kandırmak için yeni bir yöntem geliştirildiği ortaya çıkarıldı. Bu yeni yöntemde dolandırıcılar kullanıcılarına sahte telif hakkı mesajları gönderiyorlar.

Instagram Siber Zorbalık İçin Yeni Önlemler Almaya BaşladıInstagram Siber Zorbalık İçin Yeni Önlemler Almaya Başladı

Söz konusu yöntemi kullananlar hedef aldıkları kullanıcılara 'Telif ihlali' içeren e-posta gönderiyorlar. Kullanıcıların posta içerisinde bulunan zararlı ve tehlikeli bağlantılara tıklamasıyla birlikte de hesabı kolay bir şekilde ele geçirebiliyorlar. Bu nedenle kullanıcıların gelen mesajlara karşı oldukça dikkatli olmaları gerek.

Instagram sahte hesap dolandırıcılığı kimleri, nasıl etkiliyor?

Dolandırıcıların gönderdiği bu mesaj Instagram'ın müşteri hizmetleri hesaplarından gelmiş gibi gösteriliyor. Gerçekliğinden şüphe uyandırmaması için özenle hazırlandığı görülen bu mesajlar hedefteki kullanıcılara gönderiliyor ve mesajdaki linke 24 saat içerisinde giriş yapmaları isteniyor.

Eğer bir anlığına panlikleyerek kullanıcı adınızı ve şifrenizi kullanarak linkten giriş yaparsanız, bilgileriniz hesabınızı çalmak isteyen kişilerin eline geçmiş oluyor

Kullanıcılara İngilizce ya da Türkçe ulaşan sahte telif ihlali mesajlar ise şöyle;

"Instagram I Telif Hakkı Topluluğu

Rapor Kimliği: 126382350847838

Selam!

Instagram telif hakkını ve topluluk kurallarımızı ihlal ettiğinize dair şikayetler aldık. Ekibimiz şikayetleri inceledi ve onayladı. İhlal ettiğiniz kurallar;

- Paylaşılan bir gönderi veya bağlantı

- Telif hakkıyla korunan yayınlar

Telif hakkı ihlali kurallarımıza aykırıdır! Hesabınız 48 saat içinde kalıcı olarak silinecektir. Hata yaptığımızı düşünüyorsanız aşağıdaki formdan geri bildirimde bulunun. (Bağlantı tıklanmazsa, bu mesajı yanıtlayın ve tekrar deneyin)

Saygılarımla,

Instagram I Telif Hakkı Destek Ekibi"

Kullanıcılar gönderilen mesajdaki linke tıkladıklarında ise  instagram giriş sayfasına birebir benzeyen bir sayfa karşılarına çıkıyor. Bu sayfada kullanıcı adı ve parola seçenekleri bulunuyor. Kullanıcı eğer bu sayfaya bilgilerini girerse dolandırıcılar bilgileri ele geçmirmiş oluyor. Hesaplarınızı güvende tutmak için bir kez daha gelen bu tip mesajlarda linklere tıklamamanınızı ve Instagram'ın resmi sayfasında bulunan yardım ekipleriyle iletişime geçebileceğiniz mail aderine konuyla ilgili bir mail gönderip size gelen mesajın gerçekten Instagram yetkililerinden geldiğine emin olmanızı tavsiye ediyoruz. 


Instagram Reels videoları artık daha uzun!Instagram Reels videoları artık daha uzun!
Instagram 16 yaşından küçük kullanıcıların hesaplarını koruma altına alacakInstagram 16 yaşından küçük kullanıcıların hesaplarını koruma altına alacak

PAYLAŞ