Instagram kullanıcı verilerini toplayan reklamcıyı engelledi - Haberler - indir.com

Instagram kullanıcı verilerini toplayan reklamcıyı engelledi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 38 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-08-08 14:03:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Bir pazarlama girişimi olan Hyp3r, popüler sosyal medya uygulaması Instagram’ın açıklarından yararlanarak, kullanıcıların birçok verisini topladı. Firma bu noktada kullanıcıların konumlarını, hareketlerini ve hikayelerine kadar birçok içeriği ve veriyi gizlice kaydettiği ortaya çıktı. Sosyal medya siteleri her ne kadar güvenli yapıları ile bilinseler de, birileri tarafından uygulamanın açıkları ortaya çıkarılabiliyor. Henüz yeni kurulmuş sayılan pazarlama girişimi Hyp3r’da Instagram’ın yapmış olduğu konfigürasyon hatalarından ve açıklardan yararlanarak birçok kullanıcının hareketlerini ve beğenilerine yönelik profilleri ortaya çıkardı.

Instagram Reklamcıya Ban Attı

WhatsApp ve Instagram'ın adı değişiyor!WhatsApp ve Instagram'ın adı değişiyor!

Hyp3r şirketi kendisi bir lokasyon tabanlı pazarlama platformu olarak nitelendirirken, öncelikli olarak konum bilgisi içeren sosyal medya gönderilerini takip ediyor. Daha sonra ise reklamları görülmesi istenen bölgelerdeki kullanıcılara yönlendiriyor. Hyp3r tarafından dört anahtar aracı ile kullanıcı verileri derlenmiş durumda. Bunlardan birincisi Instagram güvenliğindeki boşluktan yararlanarak odaklanma ve o noktadan atılan gönderilerin öğrenilebilmesi oldu. Bu noktada Hyp3r tarafından bir şehir etiketi bile olsa o şehrin hangi ilçesinden atıldığını biliyordu. İkinci adımda ise şirket sistematik olarak kullanıcıların herkese açık paylaştığı ve konum içeren hikayeler kaydediliyor.

Üçüncü noktada herkese açık kullanıcı profilindeki bilgiler toplanıyor ve bu bilgiler diğer konum bilgileri ile eşleştiriliyor. Son olarak elinde bulunan hikaye ve gönderilerdeki nesneleri tanımlayacak bir görüntü yazılımı kullanılıyor. Bunlar ile beraber şirketin elinde büyük bir veri olmuş oluyor. Instagram tarafından açıklanana göre Hyp3r’in Instagram ilişkilerinin bitirildiği belirtiliyor.  


İlgili uygulamalar
Instagram Keşfet tamamen yenileniyorInstagram Keşfet tamamen yenileniyor

PAYLAŞ