Instagram kullanıcı kısıtlama dönemi başladı - Haberler - indir.com

Instagram kullanıcı kısıtlama dönemi başladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-05 13:05:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Popüler fotoğraf paylaşma servisi olan Instagram, yeni özellikler kazanmaya devam ediyor. Şimdi ise uygulamaya gelen yeni özellik ile artık istenmeyen kullanıcıları çok rahat bir şekilde çıkartabileceksiniz. Bir kullanıcıyı engellemek durumu bazı zamanlar çözemeyebiliyor. Bu durumda ise şirket engellemeden durumu kökten çözebilecek bir özelliği serviste sunuyor. Artık kullanıcı kısıtlama adlı bu yeni özellik kullanılabilir olacak. Instagram’da yapmış olduğunuz bir paylaşım altına, istemediğiniz bir yorum geldiği zaman kullanıcıyı engellemeniz gerekiyordu. Ancak bu durumda kullanıcı engellendiğini anlayacak ve bir başka yeni hesapla size ulaşabiliyordu.

Instagram Kullanıcı Kısıtlama Özelliği Sunuyor

Instagram alışverişi arttıracak yeni özelliği test ediyorInstagram alışverişi arttıracak yeni özelliği test ediyor

Bu tarz zorbalığın önüne geçmek için ise Kısıtla adlı bir özellik ile hesabınızda istemediğiniz kişilerin etkileşimlerini gizleyebileceksiniz. Bu özellik paylaşılan içeriklerdeki yorumlarda yorum üzerine gelerek “yorumu kısıtla” seçeneği ile aktif edilebiliyor. Bu sayede kişi yorumunu görmeye devam etse de, yorum herkese gizlenmiş olacak. Yorumunu görmeye devam eden kullanıcı ise engellendiğini veya kısıtlandığını anlamayacak. Ayrıca bu işaretleme ile beraber sadece yorumlar değil mesajlar ve takip edebilme gibi durumlarda kısıtlanmış olacak. Bu sayede kullanıcının sizi rahatsız etmesinin önüne geçilmiş olacak.

Bu özelliği istediğiniz zaman açıp kapatabilecekken, kısıtlamayı yapmak istediğiniz kullanıcının profiline girerek kısıtlama yapabileceksiniz. Instagram ayrıca hikayeler tarafında “Create don’t hate” adlı yeni bir etkilet de dahil etti. Şirketin bu hamleler ile beraber nefreti ve zorbalığı minumuma indirmesi hedefleniyor.


İlgili uygulamalar
Instagram etkileşimi arttıracak yeni hesapInstagram etkileşimi arttıracak yeni hesap
Instagram, Android kısayolları üzerine çalışıyorInstagram, Android kısayolları üzerine çalışıyor

PAYLAŞ