Instagram koronavirüse karşı sahte haber önlemlerini arttırıyor - Haberler - indir.com

Instagram koronavirüse karşı sahte haber önlemlerini arttırıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-25 14:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Koronavirüs salgınında sahte haberlerin yayılmasını engellemek için önlemler alan Instagram önlem kapsamlarını genişleteceğini açıkladı.

2020 yılının en ürkütücü olayı Dünya Sağlık Örgütü’nün Corona virüsünü “Pandemi” ilan etmesi oldu. Bugüne kadar dünya çapında 17 bin 159 kişinin ölümüne neden olan Corona virüsü pek çok ülkede insanları evlerine hapsetmiş durumda.

Instagram hikayeleri belli kişilerden gizleme özelliği test ediliyorInstagram hikayeleri belli kişilerden gizleme özelliği test ediliyor

Milyonlarca insanın eve kapanması da haliyle sosyal medya kullanımı arttırmış bulunuyor. Bu günlerde en çok kullanılan platformlardan biri de Instagram. Ve pek çok sosyal medya platformunda olduğu gibi pandemiyle ilgili paylaşılan yalan haberler Instagram’da hızla yayılarak insanların paniğinin artmasına neden oluyor. Bu durumun önüne geçmek için ciddi adımlar atmaya karar veren platformun geliştiricileri bu dönemde pandemiyle ilgili paylaşılan haberleri büyük bir hassasiyetle takip edeceklerini ve sahte içerikleri temizleyerek kullanıcılara daha iyi bir Instagram deneyimi yaşatacaklarını açıkladı.

Instagram sahte haberlerin kökünü kazıyacak!

Hatırlarsanız kısa bir süre önce Instagram korovirüsüyle ilgili olan efektlerin yasaklandığını da duyurmuştu. Şimdi ise yalan haberler karşısında daha geniş önlemler almaya başlayacak olan geliştiriciler, artık kullanıcıların Dünya Sağlık Örgütü ve alanında diğer yetkili kurumlara daha kolay ve rahat bir şekilde erişebileceklerini belirtti.

Instagram’ın Corona virüsüyle ilgili aldığı başlıca tedbirlerden biri gönderilerin kontörlü olacak. Kısaca bundan sonra Instagram kullanıcıları platform içerisinde koronavirüsle ilgili sahte haberlerle neredeyse hiç karşılaşmayacak. Bu konuda oldukça agresif bir politika izleyeceklerinin altını çizen yetkililer sahte haberler ve komple teorilerinin kökünü kazıyacaklarını vurguladılar.

Facebook ve Instagram sahte haber uyarı özelliği geliyor

Bunun yanı sıra platformda artık kullanıcıları hastalıkla ilgili uyaran ve sosyal mesafenin korunmasını teşvik etmek amaçlı geliştirilen GIF’lerde bulunuyor. bu sayede kullanıcılar artık hikayelerine “Evde Kal” içerikli özel GIF’ler ekleybeilecekler. Bu dönemde platformu daha iyi bir hale getirmek için daha çok çabalayan yetkililer ayrıca yeni bir özelliğin de yolda olduğunu açıkladı.

Yapılan açıklamaya göre Instagram çok yakın zamanda “Co-Warching” adı verilen yeni bir özelliğe kavuşacak. Platform üzerinden görüntülü arama yapan kullanıcılar için geliştirilen bu özellik sayesinde konuşmadaki kişiler Instagram’daki gönderilere yan yanaymış gibi birlikte bakabilecekler. Platform bu sayede kullanıcılarının uzaktan iletişimlerini daha yan yanaymış hissi duyarak devam ettirebilmelerini sağlamayı amaçlıyor.


Instagram her hikaye için farklı bir gizlilik ayarı sunacak!Instagram her hikaye için farklı bir gizlilik ayarı sunacak!
Facebook ve Instagram Avrupa'daki görüntü kalitesini kısıtlandırdıFacebook ve Instagram Avrupa'daki görüntü kalitesini kısıtlandırdı

PAYLAŞ