Instagram keşfeti nasıl sıfırlanır? - Haberler - indir.com

Instagram keşfeti nasıl sıfırlanır?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-02 11:01:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Nasıl Yapılır?

Instagram’da yer alan keşfet bölümü, her bir profil olarak özel bir şekilde hazırlanır. Kişilerin Instagram deneyimi doğrultusunda algoritmalar tarafından ilgi gösterilecek içeriklere yer verilen bu alanda zaman zaman aynı içerikler ya da alakasız içerikler görülebilir. Bu kullanıcıların keşfet bölümünü etkin bir şekilde kullanmasını önlerken “Instagram keşfeti nasıl sıfırlanır?” adımları ile mevcut sorun çözülerek, Instagram keşfeti sıfırlanabilir.

Instagram keşfet sayfası nedir?

Instagram DM için yeni bir özellik kullanıma sunduInstagram DM için yeni bir özellik kullanıma sundu

Instagram’da keşfet bölümünün açılmasının temel hedefi etkileşimleri arttırmaktır. Profillerin, takip edilmeyen kişiler tarafından bulunmasını, takipçilerin artmasını ve kişilerin yeni içerikler keşfetmesini hedefleyen bu bölüm, Instagram’daki etkileşimleri arttırdığı gibi uygulama kullanım sürelerini de yükseltmektedir. Kişiler kendi akışlarına göz attıktan sonra keşfet bölümünden içerik tüketmeye devam edebilir. Üstelik bu bölümde yapılacak kaydırma işlemlerinde sona gelmek imkansızdır. Instagram sürekli yeni içeriklerle bu bölümü etkin bir şekilde kullanır. Kullanıcıların izlediği bir video, yorum yaptığı bir fotoğraf, Instagram tarafından kayıt altına alınarak, benzer içerikler Instagram keşfet bölümünde sunulur.

Instagram keşfeti nasıl sıfırlanır, hangi işlemler yapılır?

Instagram keşfeti sıfırlama işlemlerinde farklı şekilde sıfırlama yapılabilir. Bunlar ise şöyledir;

Instagram keşfet sıfırlamada gönderi bazlı sıfırlama

Gönderi bazında keşfet sayfasından bazı gönderi konularını kaldırmak için yapmanız gereken, keşfet bölümü optimizasyonudur. Keşfet sayfasına giriş yaptıktan sonra yer almasını istemediğiniz içerikler için sağ üst köşede yer alan üç noktadan ilgilenmiyorum seçeneğini seçmeniz, ilgili içerik ile benzer tüm içerikleri keşfet sayfasından kaldırır. Böylece keşfet sayfanızı daha da kişiselleştirerek verimli hale getirebilirsiniz.

Instagram keşfet sayfasını sıfırlama

Gönderi bazlı sıfırlamak yerine keşfet bölümünü tamamen sıfırlamak isteyenler ise ayarlar üzerinden işlem yapmalıdır. Ayar menüsünde yer alan güvenlik bölümündeki Arama Geçmişini Temizle seçeneğini seçerek, profil kriterlerini sıfırlayabilirsiniz. Böylece keşfet bölümü yeniden yapılandırılacaktır. Bu işlemleri yaparken illa mobil cihaz kullanılması zorunlu değildir. Bilgisayarlardan da tarayıcı aracılığı ile giriş yapılarak, sıfırlama yapılabilir. Arama geçmişinin doğrudan etkili olduğu keşfet sayfasında, tüm geçmişin silinecek olması, keşfet bölümünde de etkilidir. Böylece yeni beğeni ve aramalara göre keşfet bölümü Instagram tarafından yapılandırılır.


İlgili uygulamalar
Instagram Reels'da artık reklam gösterilecekInstagram Reels'da artık reklam gösterilecek

PAYLAŞ