Instagram Keşfet'e Reklam Geliyor! - Haberler - indir.com

Instagram Keşfet'e Reklam Geliyor!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-27 15:32:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Dünyanın en çok kullanılan sosyal ağlarından biri olan Instagram, birçok reklam veren şirketinde gözdesi haline gelmiş durumda. Instagram’da reklamlarla karşılaşılmayan tek yer olan Keşfet’de artık reklam yayınlamaya başlayacak. 

Instagram Keşfet, bildiğiniz üzere kullanıcıların geçmişte baktıkları gönderilere göre, kullanıcının hangi içerikleri görmek istediğini belirleyerek önerilerde bulunan bir sayfa. Yeni güncellemeyle artık, “Moda, Mimari, Kendin Yap” gibi seçeneklerinde bulunduğu Instagram Keşfet, sayfasını her ay dünya çapında Instagram kullanıcılarının yarısından büyük bir ilgi görüyor. Trafik açısından yoğun olan bu sayfanın ise reklam için açık ve uygun olduğu açıklandı. 

Instagram'a Eklenecek Yeni Özellik Hakkında Üzen HaberInstagram'a Eklenecek Yeni Özellik Hakkında Üzen Haber

Instagram Keşfet Artık Reklam Verenlerin Gözdesi 

Instagram'ın keşfet sekmesinin tasarımı değişiyor

Kullanıcılar bundan sonrasında Keşfet’te dolaşırken, bir fotoğraf ya da videoyu seçtikten sonra karşılarına çıkan benzer içerik örnekleri gibi reklamları da görüntüleyebilecekler. Instagram uygulamasının pazarlama direktörü olan Susan Buckner Rose, reklamları keşfet sayfasına getirmenin doğru olduğunu belirtti. CNN Business’ın haberine göre ise, reklam veren firmalar, Keşfet’teki insanların keşif zihniyetinden yararlanabileceklerini ve yeni şeyler öğrenmek isteyenlerin yeni markalarla buluşabileceklerini, yeni ürünleri keşfedebileceklerini belirtti. 

Hikayeler Özelliği Instagram Keşfet'e de Geliyor

Buckner Rose, konuyla alakalı olarak, Instagram’da yayınlanan reklamları kullanıcılar için uygulamada yeni bir deneyime sahip olmaları arasında doğru dengeyi sağlamanın önemli olduğunu ve bu konuda çalışmalar yaptıklarının altını çizdi. 

Facebook’un son dönemlerde reklam veren şirketler tarafından gördüğü ilgiyi kaybettiğini düşünürsek, Instagram’ı reklam veren şirketler tarafından daha önemli bir hale getirmeye çalıştığını da söyleyebiliriz. Sosyal pazarlamaya önem veren şirket, Instagram’ın yoğun popülerliğinden de faydalanmak istediği de ortada. 

 
 

 

 
 

 
 

 

 
 

 

 
 

 


İlgili uygulamalar
Instagram Beğeni Sayısının Ardından Şimdi de Takipçi Sayısını Gizlemeyi Test EdiyorInstagram Beğeni Sayısının Ardından Şimdi de Takipçi Sayısını Gizlemeyi Test Ediyor
Instagram, Hesap Güvenliği İçin Yeni Adımlar AtıyorInstagram, Hesap Güvenliği İçin Yeni Adımlar Atıyor

PAYLAŞ