Instagram İki Faktörlü Doğruma Özelliğini Aktif Hale Getirmek - Haberler - indir.com

Instagram İki Faktörlü Doğruma Özelliğini Aktif Hale Getirmek

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-06 19:06:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Facebook'tan sonra dünyanın en çok kullanılan sosyal medyası Instagram, günden güne daha fazla kullanıcı sayısına ulaşıyor. Hem resim hem de video paylaşmaya izin veren platform, kullanıcı sayısını artırırken aynı zamanda birbirinden farklı yenilikler ile beraber de gelişim göstermeyi ihmal etmiyor. Özellikle güvenlik açısından birbirinden farklı hizmetler sunan Instagram, kullanıcılarını memnun etmek adına zenginleşiyor. İki farklı doğrulama sistemi sunan Instagram kullanıcıların bu şekilde daha güvenli bir sosyal medya kullanımı elde etmesini sağlıyor. Bu da elbette ki kullanıcıların hoşuna giden bir durumdur. 

Söz konusu bu iki faktörlü kimlik doğrulama sistemi sayesinde hesabınızı daha güvenli bir sistem üzerinden kullanmak kolay bir hal aldı. Instagram hesabınızda iki faktörlü doğrulama sistemini nasıl aktif hale getirebileceğinizi öğrenmek için yazımızdan faydalanabilirsiniz.

Instagram Arama Geçmişini Silme İşlemleri Nasıl Yapılır?Instagram Arama Geçmişini Silme İşlemleri Nasıl Yapılır?

Instagram iki faktörlü doğrulama sistemini aktif hale getirmek

Sosyal medyaların artması ve kullanıcı kitlelerinin de her geçen gün artış göstermesi ile beraber geliştirici şirketler daha güvenli bir sistem inşa etmeye yönelik hareket ediyor. Instagram hesabınızda yer alan iki faktörlü kimlik doğrulama özelliğini aktif hale getirdiğinizde, hesabınızdan oturum açtığınız anda doğrulama kodu için kayıtlı olan akıllı cep telefonu numaranıza sekiz haneli bir kod gönderilecektir. Bu kodu Instagram giriş sayfasına doğru bir şekilde girdiğiniz taktirde hesabınıza giriş yapabilirsiniz. Söz konusu bu iki faktörlü doğrulama özelliğini aktif hale getirmek için aşağıdaki adımları takip edin;

- Özelliği aktif hale getirmek için ilk olarak Instagram uygulamasını açın ve Ayarlar bölümüne tıklayın.

- Açtığınız menüden biraz aşağıya doğru inin ve İki faktörlü kimlik doğrulama seçeneğine tıklayın.

-Buradan Güvenlik Kodu Gereksin seçeneğine tıklayarak özelliği aktif hale getirin ve ardından ise Aç butonuna tıklayın. 

-Instagram hesabınıza kayıtlı olan numaranıza 6 haneli bir onay kodu gönderilecektir. Bu kodu uygulama sayfasındaki alana girin ve işleminizin sonuna adı atın. 

- Sonraki adımda ise karşınıza güvenlik kodunun gelmediği durumlarda kullanabileceğiniz yedek kodlar gelecektir. Bu kodları kişisel defterlerinize yazıp saklayabileceğiniz gibi aynı zamanda ekran görüntüsünü alarak da saklayabilirsiniz. Bu kodlar sayesinde güvenlik kodu gelmediği de özelliğin güvenlik sistemlerinden faydalanabilirsiniz. Burada yer alan kodlar da hesabınıza giriş yapmanıza yetecektir. Size sunulan kodların her birini kullandıktan sonra Yeni Kodlar Al seçeneğine tıklayarak farklı kodlar da alabilirsiniz. 

İki faktörlü kimlik doğrulama özelliğini kapatmak istediğinizde yine aynı adımları takip eInstagramdin ve Güvenlik Kodu Gereksin bölümünü devre dışı bırakarak işleminize son verebilirsiniz. Fakat hesabınızı her durumda güvenli olarak kullanmak için sizde iki faktörlü kimlik sorgulama seçeneğinden faydalanarak hesabınızı güvenle koruyabilirsiniz. Sosyal medyaların artması ile beraber güvenlik açısından çeşitli zafiyetler de yaşanmaya başladı. Bu sebeple hesaplarınızı kendi kontrolünüz doğrultusunda daha güvenli bir hale getirilebilir ve size sunulan seçenekler doğrultusunda çok daha fonksiyonel bir kullanım elde edebilirsiniz. Kişisel hesaplarınızın ve verilerinizin güven ile saklanmasını isterseniz sizde çeşitli güvenlik önlemleri alabilirsiniz. 

 

 

 


İlgili uygulamalar
Instagram, Hesap Güvenliği İçin Yeni Adımlar AtıyorInstagram, Hesap Güvenliği İçin Yeni Adımlar Atıyor
Instagram'a Yeni Kolaj Özellikleri GeliyorInstagram'a Yeni Kolaj Özellikleri Geliyor
Instagram Keşfet'e Reklam Geliyor!Instagram Keşfet'e Reklam Geliyor!

PAYLAŞ