Instagram İki Aşamalı Doğrulama Nasıl Etkinleştirilir? - Haberler - indir.com

Instagram İki Aşamalı Doğrulama Nasıl Etkinleştirilir?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 1 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-03-28 10:55:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Sosyal medya uygulamaları, hanelerine canlı yayın, hikaye gibi yetenekler kazandırmanın yanı sıra son zamanlarda güvenlik için çeşitli doğrulama adımlarınıda aktif ediyorlar. Facebook ve Twitter'dan sonra iki aşamalı doğrulama sistemine geçiş yapan bir diğer platform Instagram oldu. Bizde sizlere bu rehberimizde Instagram'da iki aşamalı doğrulamayı etkinleştirmek için izlemeniz gereken adımlardan bahsedeceğiz. İki aşamalı doğrulama sistemi olarak adlandırılan bu durum telefon numarası onayı ile gerçekleştiriliyor. Herhangi bir uygulama içerisinde Instagram hesabınız ile oturum açarken cep telefonunuza gönderilen dijital kodu istenen alana girmeniz gerekecektir.

Bu işlemde sizlerin hesabını güvende tutacak ve telefon onaylı giriş yapmanızı zorunlu kılacaktır. Şimdi gelin Instagram'da iki aşamalı doğrulama yapmak için gereken ayar işlemlerine geçelim.

Instagram İki Aşamalı Doğrulamayı Aktifleştirmek

  • Bu güvenlik aşamasını etkinleştirmek için ilk olarak Instagram uygulamasını açın ve profiliniz sekmesine girin. Burada dişli çark ikonuna barsak Ayarlar ekranına ulaşın ve orada İki aşamalı doğrulama isimli seçeneği göreceksiniz.
  • İki aşamalı doğrulama alanına girdiğinizde Güvenlik kodu seçeneğini aktif edin. Sizleri Confirmation ekranına atacaktır ve burada telefon numaranız var ise devam yok ise change kısmından girerek, telefonunuza kod gelmesini sağlayın. Gelen kodu girerek iki aşamalı doğrulama kodunu etkinleştirin.

Instagram üzerinde iki aşamalı etkinleştirme işlemini tamamlayınca sizlere beş adet yedek kod sunacaktır. Bu yedek kodları telefonunuza mesaj gelmediği zamanlarda kullanabileceksiniz. Mesaj almama gibi durumlar sinyalin zayıf olduğu uzak yerler olarak düşünebilirsiniz. Bu yüzden bu yedek ve yardımcı kodları mutlaka bir yere not edin ve gerektiğinde kullanın. Kodları kaybederseniz yada yeni kodlar için New codes seçeneğini kullanabilirsiniz.

Son olarak Instagram üzerinden Ayarlar > İki aşamalı doğrulama > güvenlik kodu adımları üzerinden bu İki aşamalı doğrulama özelliğini devre dışı bırakabilirsiniz. Son olarak bu kodları kayıp etmemek için ekran görüntüsü alabilir yada notlar uygulamanıza bu notları kayıt edebileceğinizi hatırlatalım.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ