Instagram IGTV nasıl kullanılır ve IGTV'de kanal nasıl oluşturulur? - Haberler - indir.com

Instagram IGTV nasıl kullanılır ve IGTV'de kanal nasıl oluşturulur?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 23 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-07 10:00:00
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Sosyal medya platformlarının gelişmesi ile beraber her geçen gün birbirinden farklı özellikler ile karşılaşıyoruz. Piyasada birbirinden farklı video paylaşım platformu bulunurken bunların arasında bir tanesi var ki diğerlerinden ayrılmayı başarıyor. Instagram üzerinde yer alan IGTV özelliği rakiplerine göre biraz daha farklı bir seçenektir. IGTV özelliğini en efektif şekilde nasıl kullanacağınızı ve bunun yanı sıra kendi IGTV kanalınızı nasıl oluşturacağınızı öğrenmek için yazımızdan faydalanabilirsiniz. 

Instagram üzerinden kullanılan IGTV özelliği, uzun süredir hayatımızda olup kullanıcıların daha uzun videolar çekmesini sağlayacak. Bildiğiniz üzere Instagram üzerinden çekilen videoların süreleri oldukça kısadır. Bu durumu ortadan kaldırmak adına şirket IGTV özelliğini getirdi. IGTV ile daha uzun videolar çekebilirsiniz. IGTV özelliğini kullanarak, ister ayrı bir uygulama olarak isterseniz de Instagram üzerinde bir bölüm olarak kullanılırken aynı zamanda IGTV ile 1 saate kadar ve dikey pozisyonda videolar çekerek IGTV takipçileri ile paylaşabilirsiniz. Hem kullanımı kolay hem de sunduğu seçenekler ile kullanıcıların beğenisini kazanan bu özellik uzun video çekmek isteyen kullanıcıların işine yarıyor. 

IGTV videoları artık Instagram’da değişiyor!IGTV videoları artık Instagram’da değişiyor!

IGTV seçeneğini Instagram'dan bağımsız bir şekilde kullanmak isterseniz uygulamayı akıllı cep telefonunuza indirebilirsiniz. Uzun bir şekilde videolar çekebileceğiniz bu özelliği uygulama içerisinde kullanmak isterseniz sizde Instagrama'a girerek bu içeriklerden faydalanabilirsiniz. 

IGTV özelliği nasıl kullanılır?

Şöyle ki her Instagram kullanıcısı aynı zamanda bir IGTV kullanıcısıdır. Bu sebeple uygulamayı açtığınız anda direkt olarak ".... olarak devam et" seçeneği ile karşılaşacaksınız. Bunu tercih etmezseniz farklı bir hesapla da uygulamaya giriş yapmanız mümkündür. Uygulamaya ilk olarak giriş yaptığınızda dört farklı sekme ile karşı karşıya geleceksiniz. Bu seçeneklerden biri olan 'Senin için' sekmesinde uygulamanın sizin beğeneceğinizi düşündüğü önerilen videolar ile karşılaşacaksınız. 'Takip ettiklerin' seçeneğinde ise takip ettiğiniz kullanıcıların hesaplarında paylaşmış oldukları gönderiler ile karşılaşacaksınız. 'Popüler' seçeneğinde ilgi alanınıza göre popüler olan içerikleri seyretme keyfini yaşayacaksınız. 'İzlemeye Devam Et' seçeneği ise seyrederken yarım bıraktığınız videolara kaldığınız yerden devam etmenizi sağlayacak. 

Karşınıza çıkan sekmelerin en altına indiğinizde ekranın en alt kısmında ileri geri şeklinde sarma işlemlerini yapabileceğiniz, beğenerek aynı zamanda yorum yapabileceğiniz be hatta arkadaşlarınıza dahi gönderebileceğiniz araçlar ile karşılaşacaksınız. Ekranı aşağıdan yukarıya doğru kaydırdığınız taktirde sekmeler yine otomatik olarak karşınıza çıkacak. Cihazınızın ekranına bir kere dokunduğunuz taktirde tüm araçlar kaybolacak. Uygulamanın arka planında videolar otomatik olarak devam eder fakat bu videoların sesleri varsayılan olarak kapalı pozisyondadır. 

IGTV’de kişisel kanal nasıl oluşturulur?

IGTV ile sadece videoları seyretmek yerine aynı zamanda içerik üretici olmak isterseniz IGTV'de bir kanal oluşturmanız gerekiyor. IGTV üzerinde bir kanal oluşturmak oldukça basit olup sadece bir kaç işlem gerektirir. IGTV sekmeleri üzerinde yer alan profil resminize tıklayın ve karşınıza çıkan ekranda önce ileri sonra da kanal oluştur butonlarına dokunun. Yapacağınız işlemler sadece bu kadardır. Bu şekilde artık sadece bir IGTV kanalına sahip olmuş olacaksınız. 


İlgili uygulamalar
Instagram IGTV Videoları Mobil Cihazlara Nasıl İndirilir?Instagram IGTV Videoları Mobil Cihazlara Nasıl İndirilir?

PAYLAŞ