Instagram IGTV için reaksiyon özelliği geliyor! - Haberler - indir.com

Instagram IGTV için reaksiyon özelliği geliyor!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 4 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-09 18:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Popüler sosyal medya uygulaması Instagram, IGTV için yeni bir özelliği kullanıma sunmaya hazırlanıyor. IGTV için reaksiyon özelliği üzerinde çalışmaya başlayan şirket, TikTok’un tepki özelliğine benzer bir özelliği kullanıma sunacak.

Sosyal medya uygulamaları son dönemlerde birbirlerinden pek çok özelliği kopyalamaya başladı. Mevcut kullanıcı kitlesini rakiplerine kaptırmamak için yeni özellikleri hızla kullanıma sunan platformlar arasında rekabetin ilerleyen günlerde daha da artması bekleniyor. Bunun en son örneklerinden biri Twitter’ın geçtiğimiz gün “Hikayeler” özelliğine benzer bir özelliği kullanıma sunacağını duyurmasıydı. Bu alanda yeni bir hamlede Instagram’dan geldi. Direkt mesajlar ve hikayeler için halihazırda tepki özelliğine sahip olan platform video kısmında aynı desteğe sahip değildi. Bir süredir TikTok’da aktif olarak kullanılan reaksiyon özelliği ise kullanıcılar tarafından büyük bir beğeniyle karşılanmıştı.

Instagram fotoğraf indirme yöntemleri neler?Instagram fotoğraf indirme yöntemleri neler?

Instagram TikTok'un popüler özelliğini kopyalıyor

Bu özelliğin başarılı olabileceğini düşünen Instagram’da reaksiyon özelliğini videolara entegre etmek için hareket geçti. Son dönemlerde özellikle IGTV gelişmeleriyle oldukça gündemde olan Instagram’ın platformun geleceğini IGTV olarak gördüğünü söylemek yanlış olmaz. Geçtiğimiz dönemlerde içerik üreticilerine gelir kapısı aralamayı hedeflediğini de açıklayan platform bu sayede IGTV üzerinden üreticilere YouTube gibi bir reklam geliri kazandırmayı hedefliyor.

Instagram IGTV Videoları Mobil Cihazlara Nasıl İndirilir?

Tabi bu durum aynı zamanda şirketin reklam verenler açısından da önemini büyük ölçüde arttıracak. Ancak bu özelliğin ne zaman kullanıma sunulacağına dair herhangi bir açıklama gelmiş değil. IGTV için reklam gelirlerini devreye sokması beklenirken yeni bir özellikle kullanıcıların karşısına çıkan Intagram’ın öncesinde reaksiyon özelliğini kullanıma sunacağı iddia ediliyor. Jane Manhun Wong tarafından sızdırılan bilgilere göre IGTV’de kullanıcılar içerik üreticilerinin izin verdikleri videolara reaksiyon verebilecekler. Bu konuda içerik üreticilerine bir imtiyaz tanıyan Intagram’ın reaksiyon konusunda seçimi kullanıcılara değil üreticilere tanıyacağı söyleniyor.


İlgili uygulamalar
AppGallery için Facebook, Twitter ve Instagram açıklamasıAppGallery için Facebook, Twitter ve Instagram açıklaması

PAYLAŞ