Instagram IGTV için otomatik alt yazı desteği sunuyor - Haberler - indir.com

Instagram IGTV için otomatik alt yazı desteği sunuyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-17 12:00:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

Instagram, IGTV için daha önce bahsetmiş olduğu otomatik alt yazı desteğini bugünden itibaren sunmaya başladığını duyurdu. Bu özellik, Facebook tarafından bir süredir erişilebilirliği artırmak adına yapılan çalışmaların yeni bir parçası.

Sosyal medya platformu Facebook, uzun zamandır ana uygulamasında videolar için sunmuş olduğu otomatik yazı desteği sayesinde erişilebilirlik ihtiyacı olan kullanıcılara kolaylık sağlıyor. Şimdi de şirket, bu desteği sahibi olduğu bir diğer sosyal medya platformu olan Instagram’a getirmek için kolları sıvadı. Instagram, YouTube benzeri video yükleme servisi IGTV için otomatik alt yazı desteğini dünya çapında sunmaya başlıyor.

Amazon Prime şok fiyatı ile Türkiye’de!Amazon Prime şok fiyatı ile Türkiye’de!

Instagram IGTV için otomatik alt yazı desteği

Instagram’ın ürün yönetiminden sorumlu Başkan Yardımcısı Vishal Shah, IGTV için sunulan yapay zeka destekli otomatik alt yazının nasıl çalıştığı ile alakalı birtakım bilgiler verdi. Vishal Shah’ın paylaştığı ekran görüntülerinden de anlaşılacağı üzere Instagram kullanıcıları, artık bir IGTV videosu yükledikten hemen sonra alt yazı ayarlar alanına giderek otomatik alt yazı oluşturma seçeneğini aktif edebilecek. Alt yazılar şu an sadece 16 dili destekliyor, önümüzdeki süreçte bu destek daha fazla dil ile genişletilecek.

Automatic captions, rolling out on IGTV today. Just go to settings and turn on video captions.

We want to make it easier for everyone to use Instagram and this is something many of you have asked for. pic.twitter.com/5Q5ZOJsPT3 — Vishal Shah (@vishalshahis) September 15, 2020

As more people use the captions, the AI will learn and we expect the quality to continue to improve.

Captions will be available in 16 languages at launch – it’s a start, and we’re working to expand to more surfaces and countries. — Vishal Shah (@vishalshahis) September 15, 2020

 

 

Instagram, videoda yer alan sesleri metne dökebilmek için bir diğer platform olan Facebook’un da duyurmuş olduğu yapay zeka teknolojisinden faydalanacak. Aslında yapay zeka tarafından oluşturulan metinler videoda yer alan sesin netliğine göre iyi ya da kötü olacağı için, ilk başta pek kullanışlı olmayabilir. Ancak Vishal ShahIGTV’nin yapay zekasının zamanla kendisini geliştirme yeteneğine de sahip olduğu için bu sorunların ileride çözüleceğini ifade etti.

Instagram ve Facebook’un erişilebilirliği artırmak amacıyla yaptığı bu çalışmalar, her ne kadar %100 kalitede düzgün ve stabil çalışmayacak olsa da, yine de özellikle yapay zekanın bu alanda kullanılması, beraberinde teknolojinin insan hayatındaki önemini çok daha fazla artıracak.


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ