Instagram için yeni adım alışveriş mi? - Haberler - indir.com

Instagram için yeni adım alışveriş mi?

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-11-04 18:34:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Günümüzün en popüler sosyal medya uygulamalarından biri Instagram. Uygulama fotoğraf ve video paylaşım uygulaması olarak kullanıcılardan yoğun ilgi görse de şirket Instagram için yeni kullanım alanları hedefliyor. Sosyal medya uygulamalarında popüler olmasının ardından Instagram için hedeflenen platformu alışveriş yapılabilen bir araç haline getirmek.  

Bildiğiniz üzere Instagram uzun bir süre önce Facebook şirketinin çatısı alına girdi. Dünyanın en popüler uygulamaları arasında olan platformun Hikayeler servisinin günlük kullanıcısı sayısı ise 500 milyon kişi olarak açıklanıyor. Snapchat uygulamasından esinlenilerek getirilen bu özellik sonunda Instagram birçok uygulamayı geride bırakmıştı. Görünüşe göre milyonlarca kullanıcı tarafından sevilerek kullanılan bu servis platformun bir alışveriş platformuna da dönüşmesine öncülük edecek bir etkiye sahip. 

Facebook ve Instagram sahte haber uyarı özelliği geliyorFacebook ve Instagram sahte haber uyarı özelliği geliyor

Instagram için "Alışveriş” ana özelliklerden biri olabilir mi? 

Instagram’ın Ürün Başkan Yardımcısı Vishal Shah tarafından bugün yapılan açıklamaya göre, uygulamanın “Keşfet”, “Hikayeler” in yanına “Alışveriş”inde ekleneceğini belirterek bu üç seçeneğin Instagram’ın üç kilit elementi haline geleceğinin altını çizdi. 

Tabi ki bu alanda Hindistan diğer şirketler için de olduğu gibi Instagram içinde önemli bir pazar olarak karşımıza çıkmakta. Instagam artık kullanıcıların arkadaşlarıyla yakınlaşmasının yanı sıra aynı zamanda alışverişte yaptıkları bir platform haline gelmeyi istiyor. 2012 senesinde Facebook tarafından satın alındıktan sonra farklı kullanım özelliklerine sahip olan platformda bu özelliğin kullanıcılar tarafından nasıl karşılanacağı, ya da Instagram’ın bu özelliği kullanıcılara da tam olarak nasıl sunacağı da henüz bilinmiyor. 

Instagram alışverişi arttıracak yeni özelliği test ediyor

Visah Shah açıklamasında, Instagram için yeni özellik olan alışveriş konusunda çok heyecanlı olduğunu dile getirerek, bu heyecanının kaynağının sadece Instagram’ın ekosisteminin iyi olmasından dolayı değil, insanların alışveriş konusunda heyecanlı olduklarından da kaynaklandığını açıkladı. Yapılan açıklamalara göre Instagram’da alışverişin üç aşamada gerçekleşmesi planlanıyor. Bunlar alışveriş etiketleri, reklamları ve uygulama içi satın alma seçenekleri. Uygulamada hali hazırda alışveriş etiketleri ve reklamları bulunsa da platformun uygulama içi satın alma özelliğini test etmeye başladığı öğrenildi.  

Kullanıcıların yeni ürünleri keşfederek satın aldığı bir platform olmak isteyen Instagram’la ilgili olarak Shah açıklamasına kullanıcıların platform üzerinden gerçekleştirilecek olan alışverişlerde Instagram’a güvenmesinin önemli olduğunu belirterek kullanıcıların tek bir markayla bile yaşayacakları kötü deneyimin birçok şeyi mahvedebileceğinin altını çizdi. 

Alışverişte arttırılmış gerçeklik kullanılacak! 

Instagram'da online alışveriş dönemi başlıyor

Bunun yanı sıra alışveriş için arttırılmış gerçekliği kullanacak olan platform alışveriş deneyiminin daha kişisel hala gelebileceğini de düşünüyor. Hali hazırda arttırılmış gerçeklikle makyaj ürünleri test eden platform bu özelliği ön kamera ve arka kamera kullanacak şekilde olsa da, söz konusu özelliğin geliştirilmesinin henüz ilk aşamalarda olduğunun da altını çizelim. 

Bunun yanı sıra kullanıcıların kronolojik akış sebebiyle içeriklerin yüzde 70’ini göremediğini ve kaliteli içeriklerle karşılaşmak zor olduğu için kullanıcıların bu yönde cesaretlendiğini belirten Shah, Instagram’ın ilerleyen dönemlerde Twitter’a benzer bir özelliğe sahip olabileceğinin de ilk ipucunu verdi. 

Whatsapp gibi Facebook’la aynı şirket altında yer alan Instagram’ın bu iki uygulamadaki haberlerle anılmaması platformun büyük bir başarısı olmakla birlikte bazı analistlere göre Instagram’ın değeri 100 milyonu aşmış durumda. 

Kullanıcı deneyimine önem veren platform hatırlarsanız geçtiğimiz aylarda kullanıcıların üzerindeki baskıyı azaltmak adına beğenileri kaldırmıştı. Kullanıcı deneyimi hakkında da açıklamalar yapan Shah iki yeni özelliğin daha yolda olduğunu açıklayarak yakında gelecek bir özellikle kullanıcıların yorumlarına uyarı geleceğini kullanıcılar zararlı olabilecek bir yorum yaptığında uyarılacağını açıkladı. Diğer özellik ise yorumlarda başka bir kullanıcı tarafından etiketlendiğinizde artık yorumun görülüp görülmemesi sizin onayınıza tabi olacak. 

Instagram’ın kullanıcılar açısından basit ve kolay bir paylaşım uygulaması olduğunu açıklayan Shah, platformun asıl kurucusu ayrılmış olsa da, platformun kültürünün devam ettirildiğini açıkladı. Basitlikle yola çıkan ve bunu devam eden Instagram’ın Facebook çatısı altında olduğunu düşünürsek platformun bu başarısını daha ne kadar sürdüreceği konusunda çekinceler meydana geliyor. Bunun yanı sıra Instagram’un alışveriş uygulaması da olabilme konusundaki düşüncesinin de başarıya erişip erişemeyeceğini ilerleyen zamanlarda göreceğiz. 


İlgili uygulamalar
Stalkerlar yasta! Instagram'dan büyük bir değişiklik daha!Stalkerlar yasta! Instagram'dan büyük bir değişiklik daha!
Instagram, Youtube'a rakip olmaya doğru ilerliyorInstagram, Youtube'a rakip olmaya doğru ilerliyor

PAYLAŞ