Instagram hikayelerine yeni bir çekim modu geldi - Haberler - indir.com

Instagram hikayelerine yeni bir çekim modu geldi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 44 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-18 10:59:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Güncellemelerle kullanıcılarına daha iyi bir uygulama deneyimi sunmayı amaçlayan Instagram, Hikayeler özelliği için getirdiği bir güncellemeyle yeni bir çekim modu sunuyor. Yeni özellikle birlikte artık kullanıcılar çoklu çekim yapabilecek. 

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya uygulaması arasında olan Instagram son dönemlerde kullanıcılarına pek çok güncelleme sunsa da bir süredir Hikayeler servisi için yenilik sunmuyordu. Bu durumu değiştirmeye karar veren platform Hikayeler servisi için yeni bir çekim modunun olduğu bir güncelleme yayınladı. “Yerleşim modu” olarak adlandırılan bu yeni özellik Snapchat’in özelliğiyle benzerlikler taşısa da bu güncellemenin platformda uzun bir süredir beklendiğini söylemek yanlış olmaz. Yeni özellik kullanıcılara tek hikayede birden fazla fotoğraf çekebilme imkanı sağlıyor. Uygulama içerisinde herhangi bir ek uygulamaya gerek kalmadan Hikayeler’de birden fazla fotoğraf paylaşabilsek de “Yerleşim modu” kullanıcılara bu fotoğrafları farklı hikayelerde değil, aynı hikaye içerisinde sunuyor. 

Instagram Hikayeler Kartlar isimli bir özellik kazandıInstagram Hikayeler Kartlar isimli bir özellik kazandı

“Yerleşim modu” nasıl kullanılır? 

Instagram güncellemesi muhteşem yeniliklerle geliyor!

Kullanımı oldukça basit olan bu özellik, Instagram’da hikaye oluşturmak için kamerayı açtığınızda “Boomerang modu”nun hemen yanında yer alıyor. Bu yeni özellik kullanıcılara altı farklı fotoğraf çekebilme fırsatı sunuyor. Bunun yanı sıra tıpkı Hikayeler servisinin diğer modlarında da olduğu gibi “Yerleşim modu”nu kullanırken de dilerseniz yeni fotoğraflar çekebilir, ya da galeriden ekleyebilirsiniz. Gün itibariyle dağıtımına başlanan özellik Türkiye’deki kullanıcılarında kullanımına sunulmuş bulunmakta. Yeni özelliği kullanmak isteyen kullanıcıların bunun için yapması gereken tek şey uygulamayı güncellemek. 


İlgili uygulamalar
Instagram profilinizi korumalı hale getirecek 4 gizlilik ayarıInstagram profilinizi korumalı hale getirecek 4 gizlilik ayarı
Instagram Yalan Haberlere Savaş AçtıInstagram Yalan Haberlere Savaş Açtı

PAYLAŞ