Instagram hikayelerin beklenen özelliği geldi - Haberler - indir.com

Instagram hikayelerin beklenen özelliği geldi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-08-09 14:44:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Instagram Hikayeler’in popülerliğini arttıracak yeni soru alma özelliği duyuruldu.

Son dönemlerin en popüler sosyal medya platformu olan Instagram, Hikayeler özelliği ile bu popülerliğini ikiye katlamış durumda. Şu an için 400 milyon kişiye erişmeyi başaran platformun popülerliğinde, hikayeler özelliği büyük rol oynuyor. 1çünkü hikayeler özelliğinin kullanıcı takipçi arasındaki iletişimi daha da arttırdığı görülüyor. Instagram kullanıcıları tarafından büyük bir ilgi ile kullanılan hikayeler özelliği, etki – tepki anlayışı ile her geçen gün yeni bir özellik almaya devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda hikayelere soru sorma özelliği gelmişti ve kullanıcılar tarafından ilgi gören bir özellik olmayı başardı. Şimdi de hikayeler için beklenen yeni bir özellik daha duyuruldu.

Instagram indir - iOS
Instagram indir - Android

Instagram Hikayeler’in yeni özelliği; Soru Alma

Daha önce bilindiği üzere hikayelere soru sorma özelliği gelmişti ve takipçiler, kullanıcılara sorular sorabiliyorlardı. Şimdi ise bu özelliği tam tersi bir özellik geldi. kullanıcı, takipçilerine soru soracak ve sorduğu soruların cevaplarını özelden alabilecek. Size gönderilen cevapları da yine soru sorma özelliğinde olduğu gibi başka bir hikaye aracılığı ile diğer takipçilerinizle paylaşma imkanına sahip olacaksınız. Bu durum, kullanıcı takipçi arasındaki etkileşimi biraz daha arttıracak.

Instagram soru alma özelliği nasıl kullanılır?

Farklı tasarımı ile kullanıcıların beğeneceği düşünülen soru alma özelliğine, hikayedeki çıkartmalar kısmından erişilebilecek. Çıkartmalar kısmına girip soru alma özelliğini seçtikten sonra, karşınıza Instagram tarafından bana soru sor penceresi açılacak. Bu pencereyi kendiniz düzenleyebiliyorsunuz ve istediğiniz soruyu yazabiliyorsunuz. Daha sonra takipçilerinizin size verdiği mesajlar sadece sizin göreceğiniz şekilde gelen kutunuza düşüyor. Siz dilerseniz diğer takipçilerle paylaşıyor, dilerseniz paylaşmıyorsunuz.

Bu özelliğin özellikle markalar arasından çok kullanışlı olacağı öngörülüyor. Çünkü markaların takipçileriyle kurdukları iletişim önem taşıyor. Soru alma yöntemi ile takipçilerinin düşünce ve görüşlerine daha kolay erişme imkanına sahip olabilecekler. Markalar, takipçilerine soru alma özelliği ile daha çok dokunma şansına erişecek. Markalar yeni özelliğin duyurulmasıyla birlikte, şimdiden kurumsal imajlarını bu özellik üzerinden nasıl etkili bir şekilde kullanabileceklerinin araştırmasına girmiş durumda. Sosyal medya ajansı Crovu.co tarafından yapılan araştırmalara bakılırsa, Instagram daha pek çok yenilik hazırlığında.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ