Instagram Hikayelere Konum Bazlı Çıkartma Özelliği Geldi - Haberler - indir.com

Instagram Hikayelere Konum Bazlı Çıkartma Özelliği Geldi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-03-09 09:45:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Facebook'un çatısı altında bulunan Instagram, bir diğer popüler platform olan Snapchat'den yeni özellikler almaya devam ediyor. Birçok özelliği Snapchat'den alması ile eleştirilen Instagram, hikayeler kısmına yeni bir özellik daha ekledi. Son olarak canlı yayın yapma özelliği getirilen Stories bölümüne bu sefer artık kullanıcılar bulundukları şehre göre çıkartmalı bir şekilde konum paylaşımı yapabilecekler. Şehirin ünlü bir konusuna özgü yapılabilecek bu çıkartma emojiler şuan için sadece New York ve Endonezya'nın başkenti Cakarta'da bulunmakta.

Kullanıcı bulunduğu o konuma göre ve özgü renkli bir şekilde farklı çıkartmaları Instagram hikayelerinde paylaşabilecekler. Bu renkli ve çıkartmalı etiket paylaşımları küçük bölgeler için dahi yapılabilir olacak. Örnek olarak söyleyecek olursak New York'un Brooklyn bölgesindeki bir kullanıcı ben Brooklyn'a hemde alt bölgeleri olan Williamsbug'aa dahi farklı ve çeşitli çıkartmalar görebilecekler. Bir anlamda konum etiketi olan bu yeni özelliğin farkı ise çıkartmalar ve bu çıkartmarın üzerine konulunduğunda kullanıcı konum sayfasına giderek orada çekilen fotoğraf ve video paylaşımlarını görebiliyorlar.

Instagram'ın hikayelerine gelen söz konusu bu özellik yavaş yavaş tüm bölgelere verilmeye başlayacak. Yakın zamanda daha fazla şehirde kullanılabilir olacak bu çıkartma özelliği konum bazlı bir şekilde çalışacak. Diğer yandan Snapchat üzerinden daha hangi özelliğin geleceği düşünülürken Facebook'un MSQRD uygulamasının yüz değiştirme ile Hikayelere destek verebileceği fikride akılla geliyor. Instagram'ın böyle bir yenilik yapıp yapmayacağı belirsizliğini korurken bakalım daha ne gibi güncellemeler göreceğiz.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ