Instagram Hikayelere Alışveriş Özelliği Geldi - Haberler - indir.com

Instagram Hikayelere Alışveriş Özelliği Geldi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-18 11:55:28
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Instagram için bir süredir beklenen alışveriş özelliği nihayet kullanıma sunuldu. Platform sistemine eklemiş olduğu yeni özellikler ile hem kullanıcı etkileşimini hemde markalar ile olan iletişimini güçlendirmeye devam ediyor. Hikayeler üzerinden kullanılabilir olacak bu söz konusu yeni özellik ile markalar ürünlerinin alışveriş etiketlerini oluşturabilecekler. Her alanda bir yenilik sunmaya devam eden Instagram şimdi ise alışveriş alışkanlıklarına yönelik bir hamlede bulunmuş durumda. Haziran ayından beri test aşamasında olan alışveriş etiket araçları sonunda tüm kullanıcılara açılmış oldu.

Instagram Videolara Etiketleme Özelliği GeliyorInstagram Videolara Etiketleme Özelliği Geliyor

Hikayelerde Alışveriş Etiketleri

Bu yeni özellik hikayelerde alışveriş olarak adlandırılıyor. Bu özellik sayesinde markalar hikayeleri üzerinde paylaşmış oldukları gönderi ve ürünlerine alışveriş etiketleri koyabilecekler. Bu kısayol etiketleri sayesinde kullanıcıya harici bir sayfa açılacak ve bu sayfada ürünün fiyatı ve çeşitli bilgileri bulunacak. Baktığımız zaman Instagram Hikayeler için 400 milyon aktif kullanıcı sayısı bulunuyor. Diğer yandan Instagram üzerinden satış yapan birçok kullanıcı yer alıyor. Bu yeni alışveriş özelliğinin hem alışveriş yapan kullanıcılar hemde markalar tarafından oldukça sevilmesi hedefleniyor. Ancak bu yenilik hikayeler ile sınırlı kalmıyor.

Takip edilen markaların yanı sıra ilgi alanlarının görülebileceği keşfet kısmı için de bazı yenilikler yer alıyor. Keşfet kısmında yer alan kategorilere alışveriş sekmesi eklenmiş durumda. Bu sekme ile tıpkı normal keşfet sayfasında olduğu gibi ilgi alanınız olan ürünleri görmek mümkün olacak. Instagram’ın bu yeni hamlesi özellikle online ve mobil alışverişlerin yaygınlaştığı şu dönemde oldukça işlevsel bir durum olacağa benziyor.

Bu kapsamda platformun bu tarz işlevsel ve kullanıcılara hitap eden araçları dahada arttırması ve geliştirmesi beklentiler arasında bulunuyor. Yeni gelen bu özelliği tüm iOS ve Android kullanıcıları kullanabilirken, geliştirmeler ile yakın zamanda çok daha fazla yeniliğin ve özelliğin eklenebileceğini hatırlatalım.


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ