Instagram

Instagram "Hikayeler"de GIF dönemi başlıyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-06 19:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Sosyal medya devi Facebook’un sahip olduğu popüler uygulamalardan olan Instagram için hikayelere yönelik yeni bir özellik daha kullanıma sunuldu. Geçtiğimiz günlerde Facebook mali raporlarını açıklamış ve Instagram’ın şirkete getiri sağlamış olduğu gelir rakamları bir hayli dikkat çekmişti. Buna göre Facebook’un en çok kazanan ve başarılı uygulaması olan, Instagram yeni özellikler ile geliştirilmeye devam ediliyor. Instagram Hikayelere uzun bir süredir GIF animasyonları eklenebiliyor. Bu sayede hikayeler daha eğlenceli bir hal alıyor. Şirket ise GIF’ler için anlaşma kapsamında yer alan Giphy içeriklerini kullanıyor. Bu sayede Facebook, kendi arşivine gerek kalmadan, Giphy altyapısı ile binlerce hareketli görseli kullanıcılarına sunabiliyor.

Instagram hikayeler için yeni GIF özelliği

Binlerce kullanıcının Instagram şifresi açığa çıktıBinlerce kullanıcının Instagram şifresi açığa çıktı

Şimdi ise Giphy odaklı yeni bir özelliğini Instagram Hikayeler için sunmaya hazırlanıyor. Yapılan açıklamayan göre Instagram’da artık kullanıcılar arkadaşlarının hikayelerine Giphy üzerinden direkt bir şekilde GIF kullanarak cevap verebilecekler. Herkese açık olarak bu özelliğin kullanılması için ise Instagram’ı son sürüme güncellemeniz gerekiyor. Bir dönem Giphy şirketi için keşfedilen “aşırı ırkçı” bir GIF bulunuyordu. Bu GIF yüzünden tüm paylaşım altyapısını kapatan şirket, GIF yayıldıktan sonra silinmesinden ötürü büyük sorunlar ile karşılaşmıştı.

Ayrıca aynı GIF yüzünden bir başka sosyal medya servisi Snapchat’te benzer bir adım atmak zorunda kalmıştı. Bu ırkçı GIF silinene kadar ise Snapchat servisi de Gıphy desteğini bir süre sonlandırmıştı.


TikTok Instagram'ı Snapchat stratejisyle alt edebilir!TikTok Instagram'ı Snapchat stratejisyle alt edebilir!
Facebook'un geleceği Instagram'da! Instagram'ın son çeyrek kazancı dudak uçuklatıyor!Facebook'un geleceği Instagram'da! Instagram'ın son çeyrek kazancı dudak uçuklatıyor!

PAYLAŞ