Instagram Hikayelerde 15 Saniyeden Uzun Videolar Nasıl Paylaşılır? - Haberler - indir.com

Instagram Hikayelerde 15 Saniyeden Uzun Videolar Nasıl Paylaşılır?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-19 22:03:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Bildiğiniz üzere popüler fotoğraf paylaşım platformu olan Instagram’ın sahip olduğu hikayeler özelliği geliştirilmeye devam ediliyor. Instagram’da büyük bir popülerliğe sahip olan hikayeler özelliği için oldukça işlevsel bir özellik daha eklenmiş oldu. Her ne kadar özellikleri ile öne çıkan bir bölüm olsa da hikayeler  tarafı için fotoğraf veya video paylaşımlarında bir kısıtlama bulunuyordu. Bu kapsamda hikaye gönderirken maksimum olarak 15 saniyelik videolar çekilmesine izin veriliyordu. Hala bu süre 15 saniye olurken gelen yenilik sayesinde kesintisiz bir şekilde videolar çekmeniz olanak sağlanıyor ve 15 saniyeden daha uzun hikayeleriniz için tek bir dokunuşla çekim gerçekleştirmiş oluyorsunuz. Uygulamanın çalışma mantığına geçmeden önce Instagram’ın en güncel sürümünü yüklediğinizden emin olun.

Instagram 15 Saniyeden Daha Uzun Hikaye Paylaşmak

Yine normal bir şekilde hikaye çekim alanına giriş yapın ve video kaydını başlatmak için butona basın. Bu noktada elinizi çekmeden video kayıt tuşuna basılı tuttuğunuzda daha uzun videolar kaydetmiş olacaksınız. Güncelleme öncesinde 15 saniye sonunda otomatik olarak duruyor ve video düzenleme ekranına geçiyordunuz. Ancak artık sürekli kesintili videolar çekmek yerine uzun bir hikaye paylaşımını tek basımda çekebilir ve daha sonra her video parçası için ayrı yazı ve filtre düzenlemeleri gerçekleştirebilirsiniz. Ancak bu toplam video içerisindeki bir kesintiyi ayrı olarak silemeyeceğinizi hatırlatalım.

Instagram'dan yeni odak modu

Yine benzer bir şekilde uzun bir video kaydınız var ise bunu yine hikayeler bölümüne atabilir ve buradan yine bölümlenerek 15 saniyelik kısımlar ile düzenlemelerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Hikayeler bölümünün biraz daha akıllı olduğunu ve bu sayede uzun videoları sizin bölmenize gerek kalmadan otomatik bir şekilde 15 saniyelik dilimlere böldüğünü hatırlatalım. Fakat hazır video yüklemenizde maksimum olarak 60 saniyelik bir sınırınız bulunuyor. Yani 1 dakikalık bir video için 4 ayrı 15 saniyelik bölümler paylaşılabilir olacak. Ancak anlık kayıtlarda sınırın 60 saniyeden daha uzun olduğunu ifade edelim. Bu gibi işlevsel yeniliklere devam eden Instagram’ın Hikayeler bölümünü ilerleyen dönemlerde daha da geliştirmesi bekleniyor.

Bakalım yakın zamanda Instagram cephesinden daha ne gibi yeni hamleler göreceğiz.  




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ