Instagram Hikayeler Özelliği Rekor Kırmaya Devam Ediyor - Haberler - indir.com

Instagram Hikayeler Özelliği Rekor Kırmaya Devam Ediyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-06-22 14:29:37
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Popüler fotoğraf paylaşım platformu olan Instagram yenilikleri ile kullanıcı rakamlarını arttırmaya devam ediyor. Son olarak geçtiğimiz zamanlarda Snapchat'te gördüğümüz hikayeler özelliği Instagram'a getirilmişti. Ortaya çıkan son rakamlar ile Instagram hikayeleri yeni kullanıcı rekorları kırmaya devam ediyor. Instagram'ın Snapchat'ten esinlenmiş olduğu bu hikayeler özelliği her gün daha fazla kişi tarafından kullanılmaya devam ediyor. Rakip platform Snapchat ise bu alanda gerilemeye devam ediyor. Nisan ayı ile beraber günlük 200 milyon aktif kullanıcı rakamı bulunan Instagram Hikayeler kullanıcı istatistikleri Haziran ile beraber dahada yükselmiş durumda.

İfade edilene göre Instagram Hikayeler özelliğinin günlük aktif kullanıcı sayısı Haziran ile beraber 250 milyon seviyelerine ulaşmış durumda. Snapchat ise geçtiğimiz Haizran ayına göre kullanıcı rakamlarının yarısını kaybetmiş durumda. Bu noktada Snapchat kullanıcılarının bir çoğunun Instagram tarafına yöneldiklerini söyleyebiliriz. Delmondo araştırma şirketi tarafından açıklanan bu veriler doğrultusunda Nick Cicero, Instagram hikayeler özelliğinin Snapchat'te bir hayli büyük bir darbe vurduğunu söylüyor. Finansal tarafa baktığımızda ise Snapchat'in çatı şirketi olan Snap'in hisse fiyatlarının bir hayli düşük seviyelerde dolaştığı ifade ediliyor.

Snap şirketinin ise geçtiğimiz günlerde yaptığı Time Warner anlaşması ile beraber 100 milyon dolarlık bir anlaşma neticesinde şirketin nefes alması bekleniyor. Snap tarafından gelen istatistik ve bilgilere göre ABD üzerindeki günlük Snapchat kullanıcılarının %35'lik dilimi Facebook uygulamasına girmiyorlar. Firmanın bu verisi ile beraber Snapchat kullanan kitlenin yaratıcı bir topluluk olduğu düşünülüyor. Instagram uygulaması ise Hikayeler özelliği ile geçtiğimiz yıldan beri yeni özellikler kazandırarak bu alana ilgiyi sürdürüyor. Bakalım Instagram, Hikayeler alanına daha ne gibi yenilikler sunmaya devam edecek göreceğiz.





PAYLAŞ