Instagram hesaplarınız artık daha güvenli hale geliyor - Haberler - indir.com

Instagram hesaplarınız artık daha güvenli hale geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-15 11:30:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Platformu daha güvenli hale getirmek için uğraşan Instagram kullanıcılarının hesbaplarını korumak için yeni bir yöntem geliştirdi.

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformlarından biri olan Instagram bugünden itibaren kullanıcı hesaplarını güvende tutmak için platforma yeni özellikler ekliyor. Yeni eklenen özellikle birlikte daha önceden hackerler tarafından saldırıya uğrayan hesaplar daha güvende olacak.

Instagram akış tasarımını güncelliyorInstagram akış tasarımını güncelliyor

Şirketin "Güvenlik Kontrolü" olarak adlandırdığı bu yeni özellik kullanıcılar hesaplarını kurtarmaları araç onlardan bazı isteklerde bulunacak. Bu istekler, son oturum açma etkinliğini kontrol etmek, profil bilgilerinizi gözden geçirmek ve iletişim bilgilerinizi güncellemek gibi sadece hesap sahiplerinin bilebileceği bilgiler olacak. Ek olarak Instagram bu durumda hackerlardan korunmak için hesap sahiplerine bazı tavsiyelerde de bulunacak. Güvenliğe odaklanan bu özelliğin önermeyeceği bir şey, hesabınıza iki faktörlü kimlik doğrulama (2FA) eklemek olduğu söylendi.

Instagram'a yeni engelleme seçenekleri geldi

Instagram’ın hesaplarını güvene almak için getirdiği yenilikler sadece bunlarla da sınırlı kalmayacak. Şirket, önümüzdeki birkaç hafta içerisinde bazı ülkelerdeki kişilerin hesaplarını doğrulamaları için WhatsApp numaralarını kullanmalarına izin vermeye de başlayacağını açıkladı. Ancak bu özelliğin ilk etapta hangi ülkelerde kullanıma sunulacağı şimdilik bilinmiyor. Şirketin geliştirdiği WhatsApp entegrasyonu, Instagram'ın mevcut SMS kimlik doğrulama özelliğine oldukça benziyor. Bu entegrasyon sonrasında Instagram hesabınıza her giriş yapmaya çalıştığınızda, WhatsApp üzerinden size ayarlanan altı haneli kodu girmeniz gerekecek. Elbette Instagram’a her giriş yapacağınızda kod girmek zorunda olmak pek kullanışlı değil, ancak hesabınız daha önce saldırıya uğradıysa ve hala saldırılar devam ediyorsa bu özelliğin hesabınızın çalınmasında büyük bir engel olacağı da bir gerçek. Konu hakkında bir blog yazısı yayımlayan şirket aynı yazıda platformda son aylarda, hesap şifreleri gibi hassas bilgileri ele geçirmeye çalışan kötü niyetli kişilerin sayısında bir artış olduğunun da altını çizdi.

Instagram size mesaj atan hackerlara karşı da dikkatli olmanızı söylüyor

Bazı hackerlar, “Size hesabınızın yasaklanma riski altında olduğunu, fikri mülkiyetle ilgili politikalarımızı ihlal ettiğinizi veya fotoğraflarınızın başka bir yerde paylaşıldığını söyleyebilirler” . "Bu mesajlar genellikle dolandırıcılık amaçlıdır ve politikalarımızı ihlal eder." Ancak herhangi bir durumda Instagram, hesabınızla ilgili olarak sizinle iletişime geçmesi gerekirse size doğrudan mesaj göndermediğini unutmamanız gerek. Instagram kullanıcılara direkt mesaj göndermez. Bu tip mesajlar sadece uygulamanın ayarlar menüsünde bulunan "Instagram'dan E-postalar" sekmesinde yer alır. Bu nedenle Instagram'ı taklit ederek size ulaşan kişilere itibar etmemeniz de fayda var. Bunun yanı sıra güvenilir olmayan hesaplardan gelen linklere tıklamamanız da hesabınızı güvende tutmanızı sağlayacaktır.


Instagram kullanıcıların bazı hareketlerini kısıtlamaya başladıInstagram kullanıcıların bazı hareketlerini kısıtlamaya başladı
Instagram video önizleme tasarımı değişiyorInstagram video önizleme tasarımı değişiyor

PAYLAŞ