Instagram, Hesap Güvenliği İçin Yeni Adımlar Atıyor - Haberler - indir.com

Instagram, Hesap Güvenliği İçin Yeni Adımlar Atıyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-17 14:21:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Akıllı cihaz kullanıcılarının mutlaka sahip olduğu Instagram, dünyanın en popüler fotoğraf ve video paylaşma uygulamasıdır. Instagram şu günlerde kullanıcılar kötü niyetli kullanıcılara karşı hesabınızı daha iyi bir şekilde korumanız adına yeni bir güvenlik sistemi üzerinde çalışıyor. Bilindiği üzere Instagram, Facebook çatısı altında işlem görüyor ve kullanıcıların hesaplarını korumaları adına yeni bir uygulama içi hesap kurtarma sistemi üzerinde çalışıyor. Instagram kullanımından vazgeçmeyen kullanıcılar hesaplarını çok daha güvenli bir şekilde kullanabilecekler. 

Bilindiği üzere son zamanlarda sosyal medyalar üzerinde güvenlik sistemleri ile ilgili ciddi sorunlar söz konusudur. Bunun üzerine kullanıcılar kendi yöntemleri ile hesaplarını korumaya yönelik hareket ediyor. Güvenlik açıklarını fark eden şirket, kullanıcıların hesaplarını daha korunaklı bir hale getirmesini sağlayacak olan yeni bir sistem üzerinde çalışarak kullanıcılara çeşitli imkanlar sunuyor. Şu an için, kötü niyetli bir kullanıcı hesabınızı ele geçirmeye çalıştığı anda Instagram size e-posta ya da destek formu yolluyor. Kullanıcılar bu şekilde bu durumdan anında haberdar oluyorlar. Sosyal medya devi Instagram'un şu an test etmiş olduğu güvenlik önlemi ise çok daha farklı bir anlayış benimsiyor. 

Instagram'da Yorum Engelleme İşlemleri Nasıl Yapılır?Instagram'da Yorum Engelleme İşlemleri Nasıl Yapılır?

Instagram'ın güvenlik düzeyi değişiyor

Instagram'ın şu an test aşamasını sürdürdüğü güvenlik testinde, olası bir hacklenme durumu olduğunda e-posta adresi ya da telefon numarası gibi belirlemiş olduğunuz iletişim bilgilerini kullanarak kullanıcılara altı haneli bir kod gönderecek. Bunun yanı sıra aynı zamanda şirket, hesabınıza farklı bir cihaz üzerinden girmek isteyen kötü niyetli kullanıcıların e-posta ya da telefon numarası  kodlarını kullanmalarını engelleyerek güvenlik önlemlerini artıracak. 

Test aşamasında olan bu yeni güvenlik yöntemi, eğer bir kişi sizin kullanıcı adınızı ya da iletişim bilgilerini değiştirmiş olsa da hesabınızı kurtarmanızı sağlayacak seçenekler sunacak. Bu sebeple Instagram, ister hesabınız farklı kişiler tarafından hacklenmiş olsun isterse de gönüllü bir değişiklik olsun, yeni bir kullanıcı adının talep edilmesine belirli bir süreliğine izin vermiyor. Instagram'ın güvenlik duvarlarını artırmak amacıyla planlanan bu uygulama içi hesap kurtarma yönteminin ne zaman aktif hale getirileceği hakkında henüz kesin bir bilgi yoktur. Uygulama içi hesap kurtarma özellikleri kullanıcıların hesaplarını daha güvenli bir şekilde kullanmak ve kullanıcılara yardımcı olmak adına birçok seçenek sunuyor. Dünyanın en büyük sosyal medyası olan Instagram'ın hesap güvenliği ile ilgili üzerinde çalışmış olduğu önlemler, ele geçirilmiş olan ifadeler ve artmış olan saldırı girişimleri nedeniyle geç kalınmış bir adım olarak değerlendiriliyor. 

Birbirinden farklı seçenekler üzerine kurulan Instagram, her yaştan kullanıcının tercih ettiği vazgeçilmez seçenekler arasındadır. Bu sebeple güvenlik önlemlerinin de oldukça yüksek olması gerekiyor. Şöyle bir durum var ki o da, şirketin üzerinde çalışmış olduğu bu güvenlik işlemleri, haclenme tehdidini tamamen ortadan kaldırmış olmasa da, mevcut kurtarma yöntemlerinde bulunan güvenlik açıklarını değerlendirerek kötü niyetli işlemler yapmak isteyen kullanıcıların önüne geçecektir. Şirketin Instagram'ı bu şekilde güçlendiriyor olması kullanıcıların beğenisini kazanan özellikler arasında yer alıyor. 

 

 


İlgili uygulamalar
Instagram Hesabı Nasıl Gizlenir?Instagram Hesabı Nasıl Gizlenir?
Instagram'ın Canlı Yayın Özelliği Nasıl Kullanılır?Instagram'ın Canlı Yayın Özelliği Nasıl Kullanılır?
Instagram Gönderilerinde Yorumlar Nasıl Devre Dışı Bırakır?Instagram Gönderilerinde Yorumlar Nasıl Devre Dışı Bırakır?

PAYLAŞ