Instagram Hesabınız Bu Özellik İle Daha Güvenli Olacak - Haberler - indir.com

Instagram Hesabınız Bu Özellik İle Daha Güvenli Olacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-10 18:40:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

İnternet ortamında yer alan sosyal medya ve birçok çevrimiçi hesapları korumak için kullanıcılar çeşitli önlemler alıyorlar. Özellikle kişisel bilgilerin yer aldığı bu hesaplar önemli bir durum haline gelebiliyor. Şimdi ise popüler fotoğraf paylaşım platformu olan Instagram için gelen güncelleme ile bu alınan güvenlik önlemlerine bir yenisi daha eklenmiş oluyor. İnternet ortamında kötü niyetli kişilerin hesapları ele geçirebilmek için birçok yolu bulunuyor. Şifrelerinizi ne kadar güvenli yaparsanız yapın yine de çeşitli açıklardan yararlanarak bu hesapları ele geçiriyorlar. Instagram hesabınızı daha korunaklı bir hale getirmek için yapılan ilk hamle zor ve güvenilir bir şifre seçmek oluyor.

Instagram’a Yeni Güvenlik Önlemi

Bir başka önlemde ise Instagram, platformuna iki faktörlü doğrulama sistemi getirmiş ancak bu durumu sadece SMS üzerinden yapabiliyordu. Bu noktada Google Authy gibi üçüncü parti yazılımlar kullanılamıyordu. Fakat bir süre önce iOS platformunda yer alan yeni bu özellik nihayet Android cephesi için de getirildi. Özellikle SMS doğrulama sistemini güvenli bulmayan kullanıcılar ise bu iki faktörlü doğrulama sistemini tercih etmiyorlar. Gelen yeni güvenlik önlem özelliği ile beraber üçüncü parti uygulamaları kullanabileceksiniz. Bunun için Authy, Duo Mobile veya Google Authenticator gibi bir ek güvenlik uygulamasını indirmeniz gerekiyor.

Bu uygulamalar ile sadece Instagram değil başka hesaplarınızı da daha güvenli bir hale getirebilirsiniz. İki faktörlü güvenlik doğrulama için profiliniz üzerinden Ayarlar sekmesine erişin. Burada yer alan Gizlilik ve Güvenlik seçeneği adı altından “İki Faktörlü Kimlik Doğrulama”> Kimlik Doğrulama uygulaması seçeneğini seçin. Uygulama size cihazınızda yer alan kimlik doğrulama sistemini bulacaktır. Daha sonra Instagram sizlere bir anahtar verecek ve bu anahtarı kullanmış olduğunuz güvenlik uygulamasına giriş yaparak Instagram hesabınızı kaydetmiş olacaksınız. Sonrasında ise kimlik doğrulama uygulaması üzerinden yeni bir şifre alarak Instagram’a güvenli bir şekilde giriş yapabilirsiniz.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ