Instagram Hesabı Nasıl Silinir? - Haberler - indir.com

Instagram Hesabı Nasıl Silinir?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-01-18 21:00:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Sosyal ağlar, son dönemlerde insanların hayatında oldukça ön plana çıkmış durumda. Bu ağlardan ismi en çok duyulanlardan birisi Instagram. Fotoğraf, video ve hikaye paylaşım platformu olan Instagram, dünyanın dört bir yanından milyonlarca kullanıcıya sahip. Son dönemlerin en çok kullanılan sosyal hesaplarından biri olan Instagram hesapları, istenildiği takdirde geçici bir süre kapatılabiliyor ya da kalıcı olarak silinebiliyor. Bunun nedeni bazen kullanıcıların mecradan memnun kalmamasıyla beraber, başka nedenlere de dayanabiliyor. Platform, kapatma işlemi sırasında, sizden nedenini de talep ediyor.

Instagram hesabı silme

Eğer Instagram hesabınızı silmeye karar verdiyseniz, uygulayacağınız birkaç adımla bunu yapabilmeniz mümkün. Isntagram hesabınızı silmek için öncelikle oturumunuzu açarak https://instagram.com/accounts/remove/request/ linkinden hesabını sil kısmına gidin. Bu kısımda hesabınızı silmeden önce, hesabınızı neden silmek istediğinize dair bir seçenek seçmeniz gerekiyor. Eğer size sunulan seçenekler arasında kapatma nedeniniz yoksa, diğer seçeneğini seçerek, nedeni kendiniz belirtebilirsiniz. Nedeninizi de seçtikten sonra, karşınıza yeni bir sayfa açılacak. Burada hesap şifrenizi gireceksiniz ve daha sonra 'Hesabımı Kalıcı Olarak Kapat' yazan butona basarak, hesabınızı kapatabileceksiniz.

Instagram hesabı silme

Hesabınızı kalıcı olarak silmeniz demek, kullandığınız kullanıcı adınızı, yeni bir hesap açtığınızda bir kez daha kullanamayacağınız anlamına da gelir. Yeni bir hesap açmak isterseniz, kendinize farklı bir kullanıcı adı seçmeniz gerekir. Aynı zamanda, hesabınızdaki fotoğraflarınızı yedekleyerek, paylaştığınız gönderilerin kaybolmamasını da sağlamış olursunuz.





PAYLAŞ