Instagram Hesabı Nasıl Gizlenir? - Haberler - indir.com

Instagram Hesabı Nasıl Gizlenir?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 4 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-08 17:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Instagram uygulaması kullanıcıların hem anlık paylaşımlar yapabildiği, hem de özel anlarını ölümsüzleştirebildiği bir sosyal medya uygulaması olarak, günümüzün en popüler mobil uygulamaları arasında yer alıyor. Eğer profiliniz açıksa, yaptığınız paylaşımlarla dünyanın her yerindeki insanlara ulaşmayı mümkün kılan Instagram’da bazı kullanıcılar ise paylaşımlarının özel olmasını ve tanımadığı insanlar tarafından görüntülenmemesini daha iyi buluyor. Her kullanıcısını düşünen Instagram ise çeşitli özelleştirilmiş ayarları ile kullanıcılarının profillerini isterlerse herkese açık, isterlerse de sadece arkadaşlarına açabileceği şekilde kullanmalarına olanak sağlıyor. Eğer Instagram hesabınızı gizlemek istiyor ancak nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız, hem internet sitesi üzerinden hem de mobil cihazlardan hesabınızı nasıl gizleyebileceğinizi adım adım anlatacağız.

Web Tarayıcısından Instagram Hesabı Nasıl Gizlenir?

Instagram'da favori renk nasıl öğrenilir?Instagram'da favori renk nasıl öğrenilir?

Öncelikle yapmanız gereken, Web tarayıcınızdan Instagram sayfasına girerek hesabınıza giriş yapmak. Hesabınıza giriş yaptıktan sonra, kendi profil fotoğrafınıza tıklayarak, profil sayfanızı görüntüleyin. Ardından “Profil Düzenle” seçeneğine tıklayarak “Ayalar” menüsüne girmeniz gerekli.

“Ayarlar” menüsüne girdikten sonra karşınızda hesap ayarlarınızı düzenleyebileceğiniz bir sayfa gelecek. Sol tarafta yer alan seçeneklerden “Gizlilik ve Güvenlik” ayarlarına giriş yapmanız gerek. Sonrasında ise karşınıza çıkan sayfadan “Hesap Gizliliği” bölümünden “Gizli Hesap” seçeneğini bularak aktif hale getirmeniz gerekmekte. İşte Web sitesi üzerinden hesap gizleme işlemi bu kadar.

Instagram'da beğenilen tüm fotoğraflar nasıl görülür?

Mobil Uygulamadan Instagram Hesabı Nasıl Gizlenir?

Mobil cihazlardan hesap gizlemek de, Web sitesinden olduğu gibi oldukça kolaydır. İlk olarak yapmanız gereken, profilinize sağ üst köşede yer alan dikey olarak konumlandırılmış üç nokta ya da çizgi simgesinden “Ayarlar” menüsüne giriş yapmanız.

Instagram'da Hesap Doğrulama Nasıl Yapılır?

“Ayarlar” menüsünü açıktan sonra ise, “Gizlilik” menüsünü seçmeniz gerekmekte.

 Karşınıza hesap gizliliğinizi düzenleyebileceğiniz ayarların olduğu bir sayfa gelecek. Bu kısımdan “Hesap Gizliliği” ayarlarına giriş yapmanız gerekmekte.

Profilinizi sadece arkadaşlarınızın görüntüleyebilmesi için karşınıza çıkan “Gizli Hesap” seçeneğini aktif hale getirin. İşte mobil cihazlardan hesap gizlemek için izlemeniz gereken adımlar bu kadar. Ayarlarınızı geri almak için ise yeniden aynı adımları izleyerek, dilediğiniz zaman profilinizi tüm kullanıcılara açık hale getirebilirsiniz.


İlgili uygulamalar
Instagram’da “Akış Yenilenemedi” hatası nasıl çözülür?Instagram’da “Akış Yenilenemedi” hatası nasıl çözülür?
Instagram’da Veri Kullanımı Nasıl Azaltılır?Instagram’da Veri Kullanımı Nasıl Azaltılır?

PAYLAŞ