Instagram Hesabı Kalıcı Olarak Nasıl Silinir? - Haberler - indir.com

Instagram Hesabı Kalıcı Olarak Nasıl Silinir?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-01 15:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Instagram hesabınızı geçici olarak kapatmak veya tamamen silmek istiyorsanız yapacağınız bazı adımlar ile bunu gerçekleştirebilirsiniz. En popüler fotoğraf paylaşım platformu olan Instagram, hanesinde birçok özelliği barındıran bir sosyal platform olarak kullanılmaya devam ediliyor. Kullanıcı gizliliği ve güvenliğine önem veren Instagram bu noktada hesap kapatmak isteyen kullanıcılar içinde kolaylık sağlıyor. Gelin şimdi Instagram hesabı kapatmak ve hesabı tamamen silmek için yapmanız gereken işlemlere bakalım.

Kullanıcılar Instagram hesaplarını platformda çok fazla zaman geçirdikleri için bazı zamanlar kapatma kararı alabiliyorlar. Platform bu durumlar için hesapları geçici kapatmaya izin verirken ayrıca Instagram hesabını tamamen silmek isteyen kullanıcılara da çözüm sağlıyor. Masaüstü tarayıcıdan yapıldığı gibi mobil cihazlar üzerinden de Instagram hesabınızı kapatmak mümkün oluyor. Gelin şimdi ilk olarak geçici olarak Instagram hesabını kapatma işlemlerine göz atalım.

Instagram geçici olarak hesap kapatma

Instagram hesabınızı silmek için ilk olarak mobil tarayıcı yada masaüstü bilgisayarınız üzerinden instagram.com adresine erişin. Burada sizleri giriş ekranı karşılayacak ve kapatmak istediğiniz hesabınıza giriş yapın. Daha sonra profilinize girerek sol üst bölümde yer alan ayarlar simgesine basarak giriş yapın. Gelen sayfadaki kategoriler arasında Hesap başlığına giriş yapın. Burada Profili Düzenle deyin ve karşınıza profil bilgileriniz gelecektir. Bu kısımda sayfayı aşağı kaydırın ve alt bölümde “Hesabımı geçici olarak kapat” linkine basmanız gerekiyor. Daha sonra hesap kapatma nedeninizi seçerek şifrenizi girip Instagram hesabınızı geçici olarak kapatmış olacaksınız.

Hesabınızı geçici olarak kapattıktan sonra geri açmak istediğinizde kullanıcı adı ve şifreniz ile tekrar giriş yaptığınızda hesabınızın otomatik olarak geri açıldığını göreceksiniz. Siz tekrar giriş yapana kadar hesabınız hiçbir yerde gözükmeyecek, takipçilerinizin profilinde ve aramalarda yer almayacaktır.

Instagram hesabını kalıcı olarak silme

Instagram hesabını geçici olmak yerine tamamen silmeyi istiyorsanız, yine burada yer alan bağlantıya tıklayarak siteye erişin. Gelen bölümde hesabınız ile giriş yaptıktan sonra kalıcı olarak hesap silme sayfası sizleri karşılayacak. Burada yine hesap kapatma sebebini seçtikten sonra hesap şifrenizi girmenizi isteyecektir. Daha sonra “Hesabımı kalıcı olarak sil” tuşu ile Instagram hesabınızı artık kalıcı olarak silmiş olacaksınız. Ancak hesabınızı kalıcı olarak sildikten sonra bu işlemin geri alınamayacağını ve tüm hesap bilgileriniz ile beraber fotoğraflarınızın da silineceğini belirtelim.

Yapacağınız bu işlemler ile dilerseniz Instagram hesabınızı geçici olarak silme veya Instagram hesabınızı tamamen silme işlemini kolay bir şekilde gerçekleştirmiş olacaksınız.





PAYLAŞ