Instagram her hikaye için farklı bir gizlilik ayarı sunacak! - Haberler - indir.com

Instagram her hikaye için farklı bir gizlilik ayarı sunacak!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-23 19:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Dünyanın en popüler sosyal medya uygulamalarından olan Instagram’ın yeni bir özellik üzerinde çalışmaya başladığı öğrenildi. Bu dönem pek çok yenilik haberiyle gündeme gelen Instagram kullanıcılara her hikayelerinde farklı gizlilik ayarı yapmalarını sağlayacak bir özellik üzerinde çalışıyor.

Son dönemlerde geliştirme haberleriyle sık sık gündeme gelen Instagram ve ana şirketi Facebook kullanıcı deneyimini iyileştirme konusunda büyük bir uğraş veriyor. Uygulama için pek çok kullanışlı özellik geliştiren şirket şimdiden hikayelerin belirli kişilerden gizlenmesini sağlayacak ve her hikaye için özelleştirilebilir ayarlar üzerinde çalışıyor.

Instagram fotoğraf indirme yöntemleri neler?Instagram fotoğraf indirme yöntemleri neler?

Instagram hikaye ayarlarının kontrolünü tamamen kullanıcılara verecek

Sosyal medya uygulamaları araştırmacısı olan güvenilir sızıntı kaynaklarından Jane Manchun Wong’nun fark ettiği özellik kullanıcıların paylaşımlarını kişiselleştirmesini sağlıyor. Facebook’ta hali hazırda alışık olduğumuz gönderiyi belirli kişilere gizleme özelliği Instagram’ın “Hikayeler” özelliğine de getirilecek.

Instagram’da şuanda istemediğiniz kullanıcıların hikayelerinizi görmesini engelleyebileceğiniz bir özellik hali hazırda mevcut olsa da bildiğiniz gibi bu özellik tüm hikayeleri kapsıyor. Yani bir kişiye bir hikayeyi gizlediğiniz zaman 24 saat boyunca paylaştığınız diğer hikayeleri de görüntüleyemiyor. Platforma gelecek yeni özellikse bu ayarı özelleştirebilmenize ve hikayelerinizi sadece tek bir hikaye bazlı gizleyebilmenize olan tanıyor.

Bunu yanı sıra Instagram’ın kullanıcılara istenmeyen ya da rahatsız edici olan tüm hesapların da yorum bölümünden doğrudan engellenmesine veya kısıtlanmasına izin verebileceği bir özelliği de test etmeye başladığı öğrenildi. Bu özelliğin arkasında yatan neden ise platformun kullanıcılarını siber zorbalıktan olabildiğince korumak istemesi.

Geçtiğimiz Wong’un yayınladığı takipçileri doğrudan kaldırmaya olanak tanıyan bu özellikle ilgili ufak ufak görüntülerde gelemeye başladı. Şuanda iOS cihazlarda kullanılabilen bu özellik ilerleyen günlerde Anroid kullanıcılarına da sunulacak. Instagram’la ilgili tüm gelişmelerden sizleri bilgilendirmeye devam ediyor olacağız.


İlgili uygulamalar
Instagram IGTV için reaksiyon özelliği geliyor!Instagram IGTV için reaksiyon özelliği geliyor!
Instagram reklam gelirlerini paylaşacak!Instagram reklam gelirlerini paylaşacak!

PAYLAŞ