Instagram hassas içerikler için yeni bir özellik yayımladı - Haberler - indir.com

Instagram hassas içerikler için yeni bir özellik yayımladı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-21 18:30:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Platformu on sekiz yaşından küçük kullanıcılar için daha güvenli bir hale getirmeye çalışan Instagram, hassas içerikli gönderilerin ulaştığı kullanıcıları kontrol edebilmek için yeni bir özellik yayımladı. Bu özellikle birlikte artık on sekiz yaşından büyük kullanıcılar bu içerikleri üç farklı seçenekle kısıtlayabilecekler.

İnternet kullanımı günden güne artıyor. Bu durum haliyle sosyal medya platformlarına olan ilgiyi de arttırıyor. Sosyal medya şirketleri kullanıcıların paylaştıkları içerikleri kontrol etmeye çalışsa da ne yazık ki milyonlarca kullanıcının aktif olduğu platformlarda bu durumu kontrol altında tutmak pek de mümkün değil. Bunun bir yolunu arayan platformlardan olan Instagram da duruma yeni çözümler getirmeye çalışıyor.

Instagram'da Instagram'da "Özel Hikayeler" devri başlıyor

Instagram'a yeni engelleme seçenekleri geldi

Dün yeni bir özelliği yayımlayan şirket 18 yaşın üzerindeki kullanıcılarının ne kadar hassas içerik göreceklerini kontrol edebilecekleri bir özellik açıkladı. Şirketin “Hassas İçerik Denetimi“ adını verdiği bu özellik, uygulamanın “Hesap > Hassas İçerik Denetimi“ bölümünde karşımıza çıkıyor.

Instagram kullanıcılarına üç farklı seçenek sunuyor

Yeni yayımlanan özellik kapsamında 'İzin Ver’ seçeceğini tercih eden kullanıcılar sinir bozucu veya saldırgan içeriklerden daha fazla görüntüleyebilecekler. ‘Sınırla’ seçeneğini seçen kullanıcılar sinir bozucu veya saldırgan içeriklerin sadece bir kısmını görebilecekler. ‘Daha Fazla Sınırla’ seçeceğini tercih eden kullanıcılar ise sinir bozucu veya saldırgan içerikleri diğer kullanıcılara göre çok daha az görecekler.

Özellikle ilgili açıklama yapan şirket, bu özelliğin kullanıcıların ‘Keşfet’ sayfasında gördüğü fotoğraf ve videolar üzerinde daha fazla kontrole sahip olmalarını sağlayacaklarını açıklayarak 'İzin Ver' seçeceğinin, 18 yaşından küçük kullanıcıları için geçerli olmayacağının da altını çizdi. Instagram’ın bu özelliği yayımlamasında iki ana neden var. birincisi kullanıcıların görmek istemedikleri içerikler üzerinde söz sahibi olmasını sağlamak, diğeri de 18 yaşından küçük kullanıcılarını daha güvende tutabilmek.

Hassas içerik olarak tabir edilen gönderiler Instagram’a göre şunu ifade etmekte: ”Hassas içerikleri temelde kurallarımızı ihlâl etmeyen ama bazı insanlar için sinir bozucu, üzücü olan içerikler olarak düşünebilirsiniz. Müstehcen veya şiddet içeren gönderiler bunun örneğidir.”

Bunun yanı sıra şirket yetkilileri yaptıkları açıklamada, özelliğin nefret söylemi, zorbalık veya insanlara zarar verme riskini taşıyacak başka içeriklere izin vermediğini de vurguladı.


Instagram video önizleme tasarımı değişiyorInstagram video önizleme tasarımı değişiyor
Instagram hesaplarınız artık daha güvenli hale geliyorInstagram hesaplarınız artık daha güvenli hale geliyor

PAYLAŞ