Instagram Guides ile mekan ve ürün önerileri yeni formatta sunuluyor - Haberler - indir.com

Instagram Guides ile mekan ve ürün önerileri yeni formatta sunuluyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-27 18:30:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

Mayıs ayında testleri başlayan Guides sekmesi, bugünden itibaren mekan, içerik ve ürün önerilerine kavuşuyor. Hikayelerde yer alan "Yukarı Kaydır" temalı içerikle, yeni bir formatta sunulacak.

Geçtiğimiz günlerde platform içerisine QR kod özelliği ekleyen Instagram şimdi de Influencerların içerik üretimini çeşitlendiren Guides sekmesi ile karşımıza çıkıyor. Mayıs ayında testlerine başlanan Guides sekmesi, bugünden itibaren daha fazla özelliğe sahip olacak.

Guides sekmesi ne işe yarıyor? 

Belli organizasyonların ve uzmanların zihinsel sağlık ve esenlik kapsamında kaynaklar sunmasına imkan sağlayan Guides, virüs döneminde kullanıcıların kaygı bozuklukları ve yas ile başa çıkmalarına yardımcı oldu.

Özelliğin ilk etapta sınırlı sayıda içerik üreticilerine açıldığını belirtmemiz gerekir. İçerik üreticileri, profillerine eklenen "Guides" adlı sekmede takipçilerine yoga, meditasyon ve mindfulness odaklı içerikler sunabildi. 

Bu anlamda Guides sekmesini dijital bir rehber olarak da tanımlayabilmemiz mümkün. Tek bir konu odağında içerik üreticilerin profilindeki fotoğraf, galeri ve videolar bir araya getiriliyor ve konuya dair yorum ve öneriler de metin olarak içerikler ile birleştirilmiş oluyor. İçerik üreticiler kendi içeriklerini kullanmanın yanı sıra başka Influencerların içeriklerini de Guides sekmesine ekleyebiliyor.

Instagramın kendi platformunda bir blog yaratarak, trafiği kendi platformunda tutmaya çalıştığını söyleyebilir. Uzun formatta içerik üretmeyi seven Influencerlar için daha YouTube yerine IGTV'yi sunan şirket, şimdi de kişisel blog ya da web siteleri yerine Guides'i öne çıkaracak.

Guides sekmesine gelen yeni özellikler

Bundan sonra Instagram Guides, içerik üreticilerin zihinsel sağlık önerilerinin yanı sıra mekan ve ürün önerileri sunmasını kolaylaştıracak. Sekmeye dahil edilen yeni araçlar sayesinde içerik üreticiler, fotoğraf ve video dışında uzun formatta içerikler üretilebilecek. 

Twitter kullanıcısı olan Alessandro Paluzzi tersine mühendislik ile Instagram'a ve Guides sekmesine eklenen yeni özellikleri ortaya çıkardı. Henüz kullanıcıların ilgisine sunulmayan bu özellikler, Instagram'da içerik yayınlamanın farklı seçeneklerini göz önüne çıkarıyor. 

#Instagram is working on the possibility of creating different types of Guides




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ