Instagram grup hikayeleri testi heyecanlandırdı - Haberler - indir.com

Instagram grup hikayeleri testi heyecanlandırdı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-07 15:04:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Dünyanın en popüler sosyal medya platformu olarak karşımıza çıkan Instagram, kodları içerisinde "Grup Hikayeleri" özelliğini test etmeye başladı. Halihazırda zaten birbirinden farklı özelliklere sahip olan ve kullanıcıların vazgeçilmezlerinden biri olarak uzun süredir kullanılan Instagram mevcut özellikleri ile yetinmeyerek daha da gelişmeye yöneliyor. Şöyle ki artık Instagram üzerinden bir grup kurarak hikayelerinizin sadece onlara gösterilmesini sağlayabilirsiniz. Bildiğiniz üzere Instagram hikayeler özelliği ile oldukça popüler olan bir özelliktir. Fakat zaman zaman hesabınıza yüklediğimiz hikaye içeriklerinin herkes tarafından görüntülenmesini istemeyebilirsiniz. 

Bu sebeple Instagram'a hikaye yüklemek istediğiniz kendi belirlediğiniz kişiler ile paylaşabilirsiniz. Sık sık Instagram kullanılıyor ve hikaye paylaşmaktan keyif alıyorsanız sizde grup hikayeler özelliğini seveceksiniz. Popülerliği artış gösterirken aynı zamanda özelliklerini de artırmaya devam eden Instagram, yeni özellikleri ile kullanıcıların dikkatinden kaçmıyor. Bugün itibariyle Instagram'ın yeni bir özellik üzerinde test çalışması yapıldığı test edildi. Grup Hikayeleri olarak nitelendirilen bu özellik sayesinde, hikayeleri kendi belirlediğiniz gruplar içerisinde paylaşabilirsiniz. Oldukça kullanışlı bir özellik olarak değerlendirilen Instagram Grup Hikayeleri özelliğinin en zaman aktif hale getirileceği hakkında henüz kesin bir bilgi söz konusu değildir. 

Instagram, Android kısayolları üzerine çalışıyorInstagram, Android kısayolları üzerine çalışıyor

Özellik Facebook tarafından da denendi

Grup Hikayeleri özelliği bazı kullanıcılara pek de yabancı gelmeyebilir. Şöyle ki bu özellik daha önce Facebook tarafından da test edilmişti. Bildiğiniz üzere Instagram'ın esas bağlı olduğu şirket olan Facebook, bir yıl önce Grup Hikayeleri özelliğini platforma eklemişti. Facebook'ta beklendiği kadar ilgi görmeyen bu özellik geçtiğimiz ay tamamen kaldırıldı. Facebook ve Instagram'ın hitap ettiği kitleler bildiğiniz üzere oldukça farklıdır. Bu sebeple Instagram'da tercih edilen bir özellik Facebook'ta da beğeni toplayacak gibi bir durum söz konusu değildir. Facebook'ta beğenilmeyen Grup Hikayeleri özelliği Instagram'da beğenilecek gibi gözüküyor. Facebook'un hitap ettiği kitlenin Instagram ile farklılık göstermesi her iki platformunda özelliklerinde farklılık olmasını gerektiriyor. u yeni özellik Facebook'ta tutmamış olsa da Instagram beğeni kazanabilir. 

Facebook'un hikayeler özelliği Instagram'ın Hikayeler özelliği kadar yaygın olarak kullanılmıyor. Bu sebeple Facebook2ta Grup Hikayeleri özelliğinin tutmaması aslında normal olarak değerlendiriliyor. Bu özelliğin şu an Instagram'da test edilmesinin esas amacı ise Instagram'ın hikayeler özelliğinin daha yaygın kullanılmasından kaynaklıdır. Yukarıda da dile getirdiğimiz gibi Instagram'ın bu yeni özelliği şu an için uygulamanın kodları arasında yer alıyor. Özellik şu an için test aşamasında olduğu için kullanıcılara kesin olarak sunulup sunulmayacağı bilinmiyor. Kesin bir bilgi olmamasına rağmen kullanıcıları heyecanlandırmayı başaran Grup Hikayeleri özelliği hakkında elde edilen bilgiler bu kadar ile kısıtlıdır. Şirket daha önce de test aşamasına getirdiği birçok özellikten vazgeçtiği olmuştu. Grup Hikayeleri özelliğinden de vazgeçilme ihtimali vardır. Kullanım alanı açısından kulağa son derece hoş gelen Instagram Hikayeler özelliğinin gelip gelmeyeceği konusunda bir bilgi olmazken, uygulamaya dahil edildiğinde ise kullanıcıların beğenisini kazanacağı tahmin ediliyor. Test aşamasını geçmesi halinde uygulamanın kısa süre içerisinde platformda yerini alması bekleniyor. 

 

 


İlgili uygulamalar
Instagram kullanıcı kısıtlama dönemi başladıInstagram kullanıcı kısıtlama dönemi başladı
Snapchat benzeri Instagram Threads uygulaması indirmeye sunulduSnapchat benzeri Instagram Threads uygulaması indirmeye sunuldu
Instagram IGTV nasıl kullanılır ve IGTV'de kanal nasıl oluşturulur?Instagram IGTV nasıl kullanılır ve IGTV'de kanal nasıl oluşturulur?

PAYLAŞ