Instagram Gönderilerinde Yorumlar Nasıl Devre Dışı Bırakır? - Haberler - indir.com

Instagram Gönderilerinde Yorumlar Nasıl Devre Dışı Bırakır?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-15 14:04:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Dünyanın en önemli fotoğraf ve kısa video yükleme platformu Instagram, her geçen gün farklı özellikleri ile kullanıcıların beğenisini kazanmayı başarıyor. Şu an baktığımızda Instagram, her kesimden kullanıcıya ev sahipliği yaparak kullanıcıların kusursuz bir kullanım elde etmesini sağlıyor. Arkadaşlarınızla, ailenizle ya da diğer kullanıcılar ile fotoğraf ya da video paylaşabileceğiniz bir çok platform söz konusudur. Bu uygulamaların çoğunda da paylaştığınız fotoğraflar ya da videoların altına kullanıcılar tarafından çeşitli yorumlar yapılıyor. Bu zaman zaman korkunç bir durum olsa da bazen de kullanıcıların hoşuna gidebiliyor. Bazen, yorum yapılmasını istemediğiniz, herkesin görmesini istemediğiniz ya da beğenilmesine karşı olduğunuz fotoğraflar paylaşmak isteyebilirsiniz. Bu gibi durumlarda önlem almakta fayda vardır. Facebook uygulaması üzerinde bu gibi durumlarda çeşitli önlemler almanızı sağlayan seçenekler vardır. Buna karşılık ise Instagram uygulamasında, hesabınızın gizli olmasını etkinleştirmeniz gerekebilir. Yazımızda Instagram hesabınız üzerinden yaptığınız gönderilerinizde yorumlar nasıl devre dışı bırakılır konusuna değineceğiz. Bu sayede gönderilerinize yapılan yorumları bu şekilde kontrol edebilirsiniz. 

Gönderi yapmadan önce yorumları devre dışı bırakma

Dünyanın en çok tercih edilen sosyal medyası Instagram üzerinde çeşitli özelleştirmeler yaparak hesabınızı çok daha fonksiyonel bir şekilde kullanabilirsiniz. Instagram'da herhangi bir gönderi yapmadan önce yorumları devre dışı bırakarak daha sonra çok daha kolay bir kullanım elde edebilirsiniz. Son zamanların en çok tercih edilen sosyal medyası Instagram, çeşitli gönderiler yapabileceğiniz özel bir platformdur. Fakat zaman zaman yaptığınız paylaşımlarınıza hoş olmayan yorumlar gelebiliyor. Bu gibi durumlarda yorumları engellemek isteyebilirsiniz. 

Instagram IGTV'ye Yatay Video Desteği GeldiInstagram IGTV'ye Yatay Video Desteği Geldi

Yorumları, gönderi yapmadan önce yorumları engellemek isterseniz, ilk olarak Instagram uygulamasını açın ve yeni bir gönderi de bulunmak için + ibaresine basın ve bir fotoğraf seçin ya da video seçin. Bunun yanı sıra aynı zamanda yeni bir içerik de çekebilirsiniz. Yükleme işlemini gerçekleştirdiğiniz anda içeriğe çeşitli filtreler verebilirsiniz. Filtre seçin ve devam'a basarak açıklama, konum, etiketlenecek kişiler ve paylaşılacak platformlar gibi bölümleri düzenleyerek alt kısmında yer alan Gelişmiş ayarlar sekmesine tıklayın. Burada karşınıza çıkan sayfada görmüş olduğunuz gibi Yorum Yapmaya Kapat seçeneği ile karşı karşıya geleceksiniz. Bunu devre dışı bırakmanız yeterli olacak. Bunu yaptığınız taktirde gönderiyi rahat bir şekilde paylaşabilirsiniz. Bu şekilde yaptığınız gönderilere kimse yorum yapamayacaktır. 

Gönderileri paylaştıktan sonra yorumları devre dışı bırakmak

Instagram hesabınız üzerinden yapmış olduğunuz paylaşımların yoruma kapalı olmasını istiyorsanız bunu paylaşım yapmadan önce yapabildiğiniz gibi aynı zamanda paylaşım yaptıktan sonra da yapmanız mümkündür. Paylaşım yaptığınız herhangi bir gönderiye yorum yapılmasını devre dışı bırakmak istiyor olabilirsiniz. Zaman zaman bu yorumlar canınızı sıkabilir. Bu sebeple kapatmakta elbette ki fayda vardır. Paylaşmış olduğunuz gönderiyi dilip tekrar yüklemek yerine paylaşım yaptıktan sonrada yorumları kapabilirsiniz. 

Yoruma kapatmak istediğiniz gönderiyi açın ve üç noktalı seçenekler butonuna tıklayarak işlemlerinize devam edin. Seçenekler bölümünden de Yorum Yapmayı Kapat seçeneğini tıklayın. Bu seçeneği tıkladığınız taktirde gönderiniz yeni yoruma kapanmış olacak. 


İlgili uygulamalar
Instagram IGTV Videoları Mobil Cihazlara Nasıl İndirilir?Instagram IGTV Videoları Mobil Cihazlara Nasıl İndirilir?
Instagram Hesabı Nasıl Gizlenir?Instagram Hesabı Nasıl Gizlenir?

PAYLAŞ