İnstagram Gif Eklentisini Yayınladı - Haberler - indir.com

İnstagram Gif Eklentisini Yayınladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 10 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-04-02 14:32:00
Editör : Esat Karaman
Kategori : Donanım

İnstagram artık dünyanın en popüler sosyal platformu haline geldi. Daha önce verilen güncelleme ile birlikte Gif eklentisi gelmişti ancak bazı ırkçı sebeplerden dolayı eklenti geri çekilmişti. Şimdi ise güncelleme bazı incelemelerin ardından geri verildi.

Lyauna Augmon isimli bir Instagram kullanıcısı, 'Zencilerin işlediği suçlardaki ölüm sayısı' şeklinde açıklamada bulundu.

 Bu sorunlu ifadelere ek bir de maymun resmi bulunuyordu. Augmon'un, söz konusu GIF'i Twitter'da paylaşmasıyla olaylar kendiliğinden bir anda büyüdü.

Açıklama yapan Instagram, bu tarz bir içeriğin platformda asla bulunamayacağını, bu sebeple GIPHY desteğini sorun çözülene kadar kaldırdıklarını belirtti. 

Instagram'dan beklenen açıklama sonunda geldi. "GIPHY'nin Instagram kullanıcılarının iyi bir deneyime sahip olmasını sağlamak için önlemler aldıklarından emin olduk"  açıklamasında bulundu.

Irkçı GIF'in, içerik denetleme filtrelerindeki bir hatadan kaynaklandığını dile getiren GIPHY, kütüphanenin dört kez kontrol edildiğini ayrıca bu olayın bir daha gerçekleşmemesi için farklı bir politika izleyeceğini açıklamasında duyurdu.

 




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ