Instagram getirilen yaş sınırı ile gündemde - Haberler - indir.com

Instagram getirilen yaş sınırı ile gündemde

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 19 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-22 15:00:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

Instagram bazı kişilerin bazı içerikleri görmesine engel olmak için yaş sınırı seçmeyi getiriyor. Yani bundan sonra hesaplar hangi yaş grubunun profillerine gireceğine kendileri karar verebilecek. Özellikle işletme hesapları için oldukça iyi bir gelişme olan bu özellik, belli bir yaş grubuna hitap eden hesapların uygunsuz yaş gruplarına ulaşmasına engel olacak. Instagram getirilen yaş sınırı ile daha çok küçük yaş gruplarını korumak istiyor.

Instagram getirilen yaş sınırı ile gündemde 

Daha yeni gelen bu özellik şu an için her bölgede açık değil ancak geçen günlerde özellikle Instagram üzerinden paylaşımlarıyla bilinen Sheyliee adlı moda ve güzellik paylaşımları yapan Instagram hesabı bu özelliği deneyimlemişti. Paylaşımları sebebiyle Türkiye’deki erkeklerden uygunsuz mesajlar aldığını Instagram Hikâyesi‘nden duyuran hesap, bu özellik sayesinde hesabını belirli bir kitleye kapattı. Türkiye’deki bir hesaptan bu profile girmek istediğinizde ”Bu profili görmek için en az 90 yaşında olmalısın” uyarısı çıkıyor.

Twitter hacklenmiş içerikleri etiketleyecekTwitter hacklenmiş içerikleri etiketleyecek

Instagram geçen yılın aralık ayında zaten Instagram hesaplarına yönelik yeni yaş sınırlamaları getirmişti. Instagram artık profesyonel hesaplar için de yaşla ilgili kontroller sunmaya başlıyor. Şimdi Instagram’ın yardım sayfası, kullanıcıların profesyonel, yani iş Instagram profillerini oluştururken minimum yaş sınırı belirleyebileceklerini söylüyor.

Bu sınırlamalar platformun kullanıcılardan 18 yaşın altında olan kullanıcı gençlerin Instagram’da uygunsuz içeriğe maruz kalabilecekleri konusunda aldığı çeşitli şikâyetler nedeni ile başladı. Konunun ciddiye alındığının göstergesi olan bu yeni özellik ile birlikte, 12-15 yaşındaki milyonlarca genç, yaş gruplarını aşan içerikleri görmeyecek.

Ve şimdi Instagram’ın sunmuş olduğu son güncelleme ile bir işletme hesabınız varsa ve hesabınızda yer almakta olan bazı ürünlerinizin belirli bir yaş grubuna uygun olmadığını düşünüyorsanız, hesabınıza kolay bir şekilde yaş sınırı koyabilirsiniz. Bu minimum yaş sınırıyla, farklı bölgelerin / ülkelerin politikalarına göre ürünler için ülkeye özgü yaş sınırları da belirleyebilirsiniz. Yukarıda verdiğimiz Sheyliee örneği ise bir istisna zira kadın aslında taciz ve uygunsuz içerikleri almamak için Türkiye özelinde 90 yaş sınırı eklemiş gibi görünüyor.


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ