Instagram genç kullanıcıları korumak için harekete geçti - Haberler - indir.com

Instagram genç kullanıcıları korumak için harekete geçti

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-17 19:01:03
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Sosyal Medya

Yaşanan olumsuzluklar üzerine harekete geçen Instagram yönetimi, genç yaştaki kullanıcıları korumak adına yeni hamleler yapacak.

Her yaştan kullanıcının bulunduğu sosyal ağda, özellikle gençlere yönelik tehdit ve benzer saldırılar sosyal ağın gündeme gelmesine neden oluyordu. Bu konuyla ilgili uzun zamandan beri çeşitli güvenlik seçenekleri getiren Instagram, şimdi ise özel mesaj sistemi üzerinden kısıtlama yapmayı planlıyor.  

Instagram Lite yeniden kullanıma sunulduInstagram Lite yeniden kullanıma sunuldu

Küçük yaştaki kullanıcılar korunacak

Küçük yaştaki kullanıcıların korunabilmesi adına getirilecek olan bu yenilikler, daha güvenli bir ortam sunacak. Yeni özellik hakkında elde edilen ilk bilgilere göre takip sistemi üzerinden bir mesajlaşma imkanı getirilecek. Genç yaştaki kişilerin profillerini takip etmeyenler, kullanıcılara herhangi bir şekilde mesaj atamayacak. Böylece kullanıcıların kendini koruyabilmesi adına özel profil ve takipçileri üzerinde yapacağı kontrol yeterli olacak. Onaylanmayacak takip istekleri sayesinde kişilerin mesaj atmasını da önleyebilecek olan kullanıcılar, üstelik şikayet etme ve engelleme gibi farklı seçenekleri de kullanabilecek.

Çeşitli hatırlatma ve uyarılar ile kullanıcılarını bu konularda bilgilendirecek Instagram, fotoğraf, video gibi multimedya paylaşımlarında da dikkatli olunması gerektiğini bildirecek.

Özellik ile birlikte gelecek bir diğer yenilik ise profillerin potansiyel şüpheli olarak incelenmesi olacak. Çok sayıda mesaj ve arkadaşlık isteği gönderen hesaplar üzerinde yapılacak kontroller sonrasında çeşitli sınırlamalar ve engellemeler getirilebilecek. Konuyla ilgili daha farklı yeniliklerin de geleceği bilinen Instagram için önümüzdeki günlerde yapılacak resmi açıklamalar, net olarak yeniliklerin öğrenilmesini sağlayacak.


İlgili uygulamalar
WhatsApp, Instagram Reels videolarını direkt oynatabilecekWhatsApp, Instagram Reels videolarını direkt oynatabilecek

PAYLAŞ