Instagram

Instagram "Ekran Görüntüsü Alındı" Uyarısı Yakında Geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-02-13 15:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Hikayeler özelliği ile popülerliği dahada artan Instagram için yeni özellikler gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde hikayeler tarafında ekran görüntüsü alındığında artık bildirim gideceğini sizlere aktarmıştık. Şimdi ise bu özelliğin detayları ve nasıl çalışacağına dair bilgileri ortaya çıktı. 800 milyon aktif kullanıcıya sahip olan Instagram'ın bu yeni özelliği ile Snapchat benzeri bir durum daha geliyor. 24 saat sonra kaybolan hikayeler özelliği ile başlayan servis birçok özelliği Hikayeler tarafına entegre etmeye devam ediyor.

Şimdi ise güvenliği arttırmak adına aldığınız ekran görüntüsü sonrasında karşı taraf bu konuda bilgilendirilecek. Hem fotoğraflar hemde bommerang için çalışan bu özellikte hikayeyi görenler arasında içeriği ekran görüntüsü alan kişileri görebileceksiniz. Bu noktada hikayeyi görenler listesinde kişinin hemen yanında dairel bir simge ile bu kişinin ekran görüntüsü aldığını anlayabileceksiniz. Fakat çeşitli ek uygulamalar ile ekran görüntüsü alamanında yöntemleri olduğunu belirtelim.

Bu yeni özellik ile beraber hikayeler alanının daha kullanışlı bir hale gelmesi hedefleniyor. 2017 yılı içerisinde gelen hikayeler özelliği ile dikkatleri çeken Instagram'ın bu yeni ekran görüntüsü önlemi ise stalker kişileri üzeceğe benziyor. Özelliğin yakın zamanda güncelleme ile tüm kullanıcılara sunulması bekleniyor.





PAYLAŞ