Instagram, E-Posta dolandırıcılığına karşı ciddi önlemler - Haberler - indir.com

Instagram, E-Posta dolandırıcılığına karşı ciddi önlemler

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-08 13:04:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Siber dolandırıcılık ve kimlik avı son dönemlerde ciddiyetini epey arttırmış durumda. Her ne kadar birçok kullanıcı kimlik avı dolandırıcılığıyla asla karşı karşıya gelmeyeceğini düşünse de, isteriklere göre her internet kullanıcısının en az bir kez kimlik avı sahtekarlığı ile karşılaşma ihtimali var. Dolandırıcılar kullanıcıların kişisel bilgi ve şifrelerine erişerek, kişilerin arkadaşları ya da diğer kullanıcıları ağına çekebilmek için büyük markaları taklit edebiliyorlar.

Dönemimizin en popüler sorunu haline gelen siber dolandırıcılık ve kimlik avından korunmak için kullanıcıların kullanabileceği birçok uygulama olsa da, popüler uygulamalar da kendi içinde önlemler almaya hız kesmeden devam ediyor. Siber dolandırıcılık ve kimlik avı dolandırıcılığıyla baş etmeye çalışan platformlar arasında olan Instagram, gün itibariyle güvenlik önlemlerine bir yenisini daha ekledi.

18 yaşından küçük Instagram kullanıcıları için yeni kurallar18 yaşından küçük Instagram kullanıcıları için yeni kurallar

Instagram siber güvenlik önemlerini genişletiyor

Bunun nedeni ise son dönemlerde Instagram’a yapılan saldırıların artış göstermesi. Ne yazık ki son dönemlerin en popüler sosyal medya uygulaması olan Instagram, son bir sene içerisinde kimlik avı dolandırıcılarının da hedefi haline gelmiş durumda. Sahte hesaplardan, kötü yazılımlı linklere kadar birçok yöntemle kullanıcıların bilgilerine erişim sağlamaya çalışan saldırıları fark eden platform, kullanıcıları siber dolandırıcılıktan korumak için de ciddi önlemler almaya başladı.

Instagram, kullanıcıları için yeni bir güvenlik özelliği geliştirerek platformun güvenlik sekmesine kullanıcılara resmi olarak gönderdikleri E-Postlardan oluşan bir liste ekleyerek bu sayede kullanıcıların E-Postalarını gerçekten şirketten mi, yoksa dolandırıcılardan mı aldığını takip edebilmelerine imkan tanıyor.

Siber saldırganların kullanıcı hesaplarına en çok saldırdıkları alanlardan biri de E-Postalar. Resmi platform ya da şirketleri taklit ederek kullanıcılara E-Posta atan saldırganlar, kullanıcıların bilgisayarlarında ya da telefonlarında bir arka kapı edinebilmek için kullanıcıları genelde linklere yönlendiriyorlar. Bu nedenle kullanıcıların resmi hesaptan geldiğinden emin olmadığı E-Postaları açmaması da güvenlik açısından büyük bir önem taşıyor.

Şifre değiştirme E-Postası alıyorsanız dikkat edin!

Instagram’ın kullanıcılarını dolandırıcılıktan korumak için açıkladığı lise platform tarafından son iki hafta içerisinde gönderilen güvenlikle alakalı E-Postaları içermekte. Yayınlanan bir diğer lise ise Instagram’ın yeni özellikleri ve direkt mesaj özelliği ile ilgili bildirimlerle alakalı duyurular gibi platformun özellik listesi. Dikkat etmeniz gereken en önemli noktalardan biri de özellikle şifre değiştirme E-Postaları. Talebiniz doğrultusunda dahi olsa E-Postanın içeriğine girmeden önce gönderilen adresinin Instagtram’a ait olup olmadığını kontrol etmekte fayda var.


Sosyal medya uygulamalarının bu tip güvenlik önlemleri alması kullanıcılarını önemsediğine işaret olsa da, yine bu tip sorunların uygulamalardaki açıklardan ve hatalardan çıktığı da bir gerçek. Bu senenin başında Facebook 540 milyon kullanıcısının verilerini sızdırdığı haberiyle gündeme gelmişti. Geçtiğimiz sene de Twitter kullanıcılarına gönderdiği bir E-Posta ile şifrelerini değiştirmelerini isteyerek birçok kullanıcının verilerini ele geçirmişti. Bu uygulamalar arasında Facebook şirketine bağlı olan Instagram’ın en azından kullanıcılarını kendi adını kullanan dolandırıcılardan korumaya çalışması daha öncesinde sosyal medya uygulamalarının atmadığı bir adım. Tabi bu nokta güvenliğin sağlanabilmesi için kullanıcıların da hassas ve dikkatli davranması gerektiğini hatırlatmakta da fayda var.


İlgili uygulamalar
Instagram güncellemesi ile takip etmediğiniz hesapların takipçi sayısı görüntülenebiliyorInstagram güncellemesi ile takip etmediğiniz hesapların takipçi sayısı görüntülenebiliyor
Instagram AR ile ürünleri satın almadan önce deneyebileceksinizInstagram AR ile ürünleri satın almadan önce deneyebileceksiniz

PAYLAŞ