Instagram doğum günü bilgilerini girmeyi zorunlu hale getiriyor! - Haberler - indir.com

Instagram doğum günü bilgilerini girmeyi zorunlu hale getiriyor!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-31 21:30:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Sosyal Medya

Instagram için gündeme gelen son bilgilerde, doğum günü zorunluluğunun getirileceği belirtildi. Kullanıcılar daha fazla veri paylaşmak durumunda.

Sosyal ağlar arasında en çok kullanılan uygulamalardan birisi olan Instagram’da yeni bir dönem başlıyor. Facebook’ta başkan yardımcısı PavniDiwanji tarafından yapılan açıklamalara göre kullanıcıların doğum günlerini uygulama ile paylaşması gerekecek. 2019 yılının Sonbahar ayları itibariyle başlatılan program bugüne kadar sadece gönüllülerin katılımı ile gerçekleştiriliyordu. Daha güvenli ve özel bir Instagram kullanımı için geliştirilen proje, şimdi tüm kullanıcıları kapsayacak şekilde genişletiliyor ve zorunlu hale geliyor.

Doğum Günü Paylaşmayan Engellenecek!

Pek çok kullanıcı bu gelişmeyi önemseme de Instagram yeni sistem için çok kararlı. Eğer kullanıcılar Instagram ile doğum günü paylaşımı yapmazsa, hesaplar engellenecek. Ayrıca doğum günü paylaşımı yapmayan kullanıcılara da sık sık konuyla ilgili bildirim gönderilecek. Mevcut yeniliğin en büyük amacı ise küçük yaştaki kullanıcıların korunmasını sağlamak. Ayrıca reklam gösterimleri sırasında da yaş kriterini kesin olarak ön plana almak isteyen Instagram, reklam servisinin de etkili hale gelmesini sağlayacak.

Üstelik şirket açıklamasına göre mevcut veriler yapay zeka ile kontrol edilecek. Eğer hatalı bilgi girişi tespit edilirse de kullanıcılar yaptırım ile karşı karşıya kalacak. Gönderileri takip edecek olan yapay zeka, kullanıcıların gerçek doğum günü tarihi girip girmediğini paylaşımları inceleyerek belirleyecek.  Diwanji tarafından yapılan açıklamada, “Gelecekte teknolojimiz, belirttiğiniz yaşta olmadığınızı anlayabilecek ve sizi yaşınızı doğrulamanızı sağlayacak olan seçenekleri içeren bir menüye yönlendirecek” denildi. Bu nedenle başlangıçta yanlış bilgiler giren ve doğum tarihini bilinçli ya da fark etmeden yanlış girenlerin yapay zeka tarafından tespit edilmesi halinde doğrulama işlemleri için çok daha farklı işlem yapması gerekecek.

Blog yazısı ile duyurulan mevcut gelişme, şu anda kullanıcılar tarafından olumlu bir şekilde karşılanmadı. Ancak gönderide son tarihin paylaşılmamış olması kullanıcıların geçiş süreci için uzun bir süreye sahip olabileceğini gösteriyor. Ancak şimdi ya da ilerleyen aylarda da olsa Instagram için yeni bir dönemin başlayabileceğini söylemek mümkün. Özellikle bilgilerini girmeyenlerin sistemden engellenecek olması, Instagram'ın eleştirilmesine neden olabilir.





PAYLAŞ