Instagram dışarı çıkanları engelleyecek! - Haberler - indir.com

Instagram dışarı çıkanları engelleyecek!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-10 18:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Sosyal medya dünyasının lider isimlerinden Instagram, evde kalmayanları engelleyecek. Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformları arasında yer alan Instagram, corona virüs salgınının her geçen gün daha etkili olması ile yeni bir güncelleme için hazırlandıklarını dile getirdi. Söz konusu bu güncellemeye göre, salgın döneminde evde kalma kuralına uymayıp sokağa çıkmaya teşvik edici fotoğraflar otomatik bir şekilde hemen silinecek. İlk olarak Çin'in Vuhan ketinde ortaya çıkan COVID-19 tipi korona virüs, tüm dünyayı etkisi altına almış durumdadır. Çin, bu virüsten kendini yavaş yavaş arındırmaya başlamış olsa da, salgının merkezinin Avrupa'ya doğru kayması ile çok daha büyük bir yıkımın yaşanmasına neden oluyor. Instagram'a yapılan bu güncelleme ile beraber kullanıcıların evde kalmasına teşvik edici yenilikler sunuluyor.  

Ülkemizde de yaklaşık bir ay önce tespit edilen ve şu an etkisini yoğun bir şekilde sürdürmeye devam eden corona virüsü küçük kuruluşlardan uluslararası kuruluşlara kadar herkesi etkisi altına almış durumdadır. Bu durum için de özel bir güncelleme sosyal medya platformu Instagram'dan geliyor. Facebook Inc. bünyesinde yer alan Instagram'a yeni bir güncelleme daha sunuluyor. Instagram için hazırlanan bu güncellemeyle beraber corona virüs pandemisi döneminde insanların evde kalmasına teşvik etmek hedefleniyor. Yapılan yeni güncelleme ile beraber, pandemi süresince sokağa çıkmaya teşvik edici fotoğraflar paylaşanlar ceza alacak ve aynı zamanda fotoğraflar silinecek. Ayrıca COVID-19 için yapılan özel güncelleme kapsamında aşağıdaki özellikler sunulacak. 

Instagram Corona virüsü için geliştirdiği yeni özellik test aşamasındaInstagram Corona virüsü için geliştirdiği yeni özellik test aşamasında

- Arama menüsüne daha fazla eğitim kaynağı eklenecek.

- Doğru bilgileri tanıtan gönderi ve hesaplara işaret eklenecek.

- COVID-19 ile alakalı resmi olmayan hesaplar, önerilerde gözükmeyecek.

- COVID-19 sebebi ile mağdur olan kişileri bulma amacı ile kurulmuş hesaplar daha ön planda olacak.

- “Evde Kal” etiketi ile başkalarıyla bağlantı kurabileceğimiz özel bir hikaye özelliği eklenecek.

 


İlgili uygulamalar
Instagram için yeni bir özellik yoldaInstagram için yeni bir özellik yolda
Yaratıcı Instagram hikayeleri nasıl oluşturulur?Yaratıcı Instagram hikayeleri nasıl oluşturulur?
Instagram hesabının türü nasıl düzenlenir?Instagram hesabının türü nasıl düzenlenir?

PAYLAŞ