Instagram Direkt Mesaj Uygulamasını Kaldırıyor - Haberler - indir.com

Instagram Direkt Mesaj Uygulamasını Kaldırıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-17 11:02:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya uygulaması olan Instagram’ın önümüzdeki ay direkt mesajlaşma özelliğini kaldıracağı söyleniyor. Uygulamadaki eski konuşmaların kaybolmayacağı ama doğrudan uygulamanın içine aktarılacağı belirlendi.

Sosyal medya enstitüleri üzerine geniş çaplı incelemeler yapan Matt Navara tarafından yapılan bir araştırmayla ortaya çıkan bu durumu, Navara Twitter üzerinden bir paylaşım yaparak takipçilerine ve Instagram kullanıcılarına duyurdu. Matt Navara’nın araştırmasına göre, Instagram kullanıcıları, uygulamanın mesaj kısmına girdiklerinde, en üstte direkt mesaj özelliğinin kaldırılacağı yönünde bir uyarı alacak ve uygulamada önümüzdeki ay kaldırılacak.

Instagram'dan dikkat çeken Nicolas Maduro değişikliğiInstagram'dan dikkat çeken Nicolas Maduro değişikliği

Instagram yeni özelliğini aldığı tepkiler sonucunda kaldırdı!

Instagram Mesajlaşma Özelliğine Ne Olacak?

Özellik çok fazla talep görmese de, bazı kullanıcılar tarafından benimsenmiş ve bir haberleşme ağı olmayı başarmıştı.  Ama Instagram’ın kullanıcı kitlesi düşünülerek değerlendirildiğinde direkt mesaj uygulaması,yetersiz kaldığı da bir gerçekti. Ancak yine de Instagram bu özelliği neden kaldıracağı hakkında henüz herhangi bir açıklamada bulunmadı.

Instagram direkt mesaj özelliği 2017 senesinin Aralık ayında 2017’de Şili, İsrail, İtalya, Portekiz, Türkiye ve Uruguay’da deneme olarak kullanıcılara sunulmuş biz özellikti. Uygulamanın deneme süresini geçtikten sonra diğer ülkelerde de kullanıcıya sunulması planlanıyordu. Uzun süredir bu konuda yapılan testler sonucunda ise Instagram kararını vermiş gibi duruyor.

Instagram’ın sevilen özellikleri kaldırıldı!

Ancak Instagram’ın bu uygulamadan beklediği başarıyı elde edememesi, uygulamanın kaldırılmasının bir nedeni olarak görülüyor. Dört senedir uygulamanın içerisinde yer alan bu özellik, geliştiriciler tarafından mesajlaşma özelliği uygulamanın içerisinde yer alırsa kullanıcıların daha çok dikkatini çekeceği düşüncesiyle geliştirilmişti. Bir diğer iddia ise Instagram mesajlarının da Facebook Messenger’a dahil edileceği yönünde.

Instagram direkt mesaj özelliği kaldırılacak mı, yoksa başka bir uygulamayla mı karşımıza çıkacağının cevabını öğrenmek için önümüzdeki günlerde Instagram’dan gelecek açıklamayı beklemek gerekecek.


İlgili uygulamalar
Instagram'a Hashtag Sınırlaması GeliyorInstagram'a Hashtag Sınırlaması Geliyor

PAYLAŞ