Instagram devlet kontrollü medya hesapları ”Rus Medyası” ile başladı - Haberler - indir.com

Instagram devlet kontrollü medya hesapları ”Rus Medyası” ile başladı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 4 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-06 13:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Popüler sosyal medya platformu Instagram, yeni özelliklerini kullanıcıların beğenisine sunmaya devam ediyor. Instagram'ın yeni etiketleme özelliği kullanıma açılmaya başlandı. Instagram devlet kontrolü medya hesapları etiketleme yolunda yeni bir adım attı. Hesap açıklamasının hemen alt kısmına eklenen bu yeni detay artık bir medya hesabının devlet tekelinde mi yoksa özel bir girişim mi olup olmadığını gösteriyor. 

Instagram'da devlet kontrollü hesaplar Rus Medyası ile başladı

Instagram yeni özellikleri: Instagram grup hikâyeleri ve fazlasıInstagram yeni özellikleri: Instagram grup hikâyeleri ve fazlası

Facebook'un geçtiğimiz yılın ekim ayında duyurusunu yaptığı bu özellik geçtiğimi haziran ayında kendi sosyal medya ağında kullanılmaya başladığı politikayı diğer hesaplar için de uygulamaya başladı. Etiketler ilk olarak gazeteci Casey Michel tarafından aktarıldı. Twitter hesabı üzerinden paylaşım yapan Casey, ABD'DEKİ kullanıcıların kontrollü medya hesaplarını bazı hesaplar üzerinde görmeye başladığını belirtti. Söz konusu bu etiketlere dokunduğunuzda ise politika hakkında daha fazla bilgi edinebileceğiniz bir destek sayfası açılıyor. Şu an için etiketi görebileceğiniz ağlardan bazıları, Redfish, In the Now ve Soapbox olarak kayıtlara geçiyor.

Facebook neden bu şekilde bir etiketlemeye ihtiyaç duydu?

Konu hakkında yapılan açıklamada; "Instagram devlet kontrolündeki medyayı, kendi araştırmalarımıza ve bu amaç için geliştirilen bir dizi kritere göre değerlendirlerimize dayanarak, Instagram hesaplarının kısmen veya tamamen hükümetlerin editoryal kontrolü altında olabileceğine inandığı medya kuruluşlarını olarak tanımlıyor" şeklinde ifadeler yer alıyor. 

Şu an için ülkemizde açılmayan devlet kontrollü medya hesapları özeliğinin yerel bazda mı kalacağı yoksa tüm dünyaya mı sunulacağı bilinmiyor. Şöyle bir durumda var ki bu şekilde etiketlenen hesaplar itiraz etme haklarına sahipler. Instagram, etiketleri 3 Kasım’daki 2020 ABD Başkanlık seçimlerinden sadece haftalar önce piyasaya sürüyor. Instagram üzerinde yapılan yenilikler şu an için bu kadar olup gelecek günlerde konu hakkında daha detaylı bilgilerin gelmesi bekleniyor. Bu şekilde özelliğin yerel çapta mı yoksa globalde mi kullanılıp kullanılmayacağını görmek mümkün olacak. 


Instagram sahte hesap dolandırıcılığı kimleri, nasıl etkiliyor?Instagram sahte hesap dolandırıcılığı kimleri, nasıl etkiliyor?
Facebook Messenger ve Instagram birleştiFacebook Messenger ve Instagram birleşti
Facebook, Instagram ve WhatsApp'ı ayırıyor mu?Facebook, Instagram ve WhatsApp'ı ayırıyor mu?

PAYLAŞ