Instagram davetiye özelliği ile hikayeler başka bir boyut kazanıyor - Haberler - indir.com

Instagram davetiye özelliği ile hikayeler başka bir boyut kazanıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-17 13:04:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Dünyanın en popüler sosyal medya uygulamalarından olan Instagram son dönemlerde güncellemeler açısından hayli yoğun bir dönem geçiriyor. Uygulama deneyimini arttırma ve güvenlik güncellemeleriyle sıklık gündeme gelen platform bu seferde çok kullanılan Hikayeler bölümünde yapamaya hazırlandığı bir güncellemeyle gündemde.

Hikayeler özelliğini hız kesemeden geliştirmeye devam eden platform, Hikayeler’e yakın zamanda yeni bir çıkartma ekleyecek. Instagram’ın Invites (Davet) adını verdiği bu çıkartma sayesinde kullanıcılar Hikayeler’inde etkinlik konumları ve tarihlerini paylaşarak diğer kullanıcıların haberdar olmasını sağlayabilecek.

Az bilinen Instagram özellikleriAz bilinen Instagram özellikleri

Insagram Hikayeler’e yeni çıkartma geliyor

Sosyal meyda uygulamalarının yeni özelliklerini bularak ortaya çıkarmak konusunda uzman olan güvenilir kaynaklardan Hong Kong’lu bir geliştirici olan Jane Manchun Wong, Instagram’ın söz konusu özelliği test etme aşamasında olduğuna dair sosyal medya hesabından bir görüntü paylaştı. Yeni özelliğin merkezinde günde 250 ile 300 milyon kişi tarafından kullanılan Hikayeler özelliği bulunuyor.

Instagram yepyeni bir çekim modu ile yenilendi

Seneler önce Facebook şirketinin  bir parçası olan Instagram, Invites (Davet) adını verdiği yeni çıkartması ile birlikte kullanıcıların etkinliklerin konumu ve tarihi gibi detaylı bilgileri çıkartma üzerinden paylaşmasına ve başka kullanıcıları davet ederek, davetlilerin onay verip vermediğini de görüntülemesini sağlayacak. Facebook’ta “Etkinlikler” adıyla görmeye alışık olduğumuz bu özelliğin kullanıcılar tarafından sık kullanılan özellikler arasında olduğunu da belirtmekte fayda var.

Instagram’ın söz konusu yeni özelliğinden en çok markaların ve Influencer’ların yararlanacağı aşikar. Çünkü davet çıkartması sayesinde ürün tanıtımlar da soru cevap oluşturulması ve canlı yayın etkinlikleri de daha iyi biçimde yönetilebilecek.

Diğer yandan Isntaram’dan söz konusu yeni özellik hakkında henüz resmi bir açıklama gelmediğini de belirtmek de fayda var. Ancak Wong’un bu zamana kadar keşfettiği tüm özelliklerin birkaç ay içerisinde kullanıcıya sunulduğunu göz önünde bulundurursak, Instagram’ın yeni özelliğinin 2020 senesinin ilk aylarına kadar kullanılama açılabileceği tahminini yürütebiliriz.


İlgili uygulamalar
Doğru sanılan Instagram yanlışlarıDoğru sanılan Instagram yanlışları
Instagram kodlarında yeni “hikaye” çıkartması ortaya çıktıInstagram kodlarında yeni “hikaye” çıkartması ortaya çıktı

PAYLAŞ